keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Ihania ihmisiä ja outoja tyyppejä

Maanantainen puolueemme tilaisuus ja juonto menivät kivasti ja olin oikein tyytyväinen. Paikalla olleet ehdokkaat tekivät kaikki vaikutuksen positiivisella asenteellaan - kesäkuisessa puoluekokouksessa äänestävillä onkin kova työ valita paras muun muassa kokoomuksen varapuheenjohtajaksi. Itsekin olen tuonne Tampereella järjestettävään puoluekokoukseen menossa, tosin vain tarkkailijaksi.

Jotkut julkkisnaiset ovat kirjoitelleet blogeissaan miehestä, joka on yrittänyt ostaa heiltä tiettyjä "palveluita". Nyt on selvinnyt, että tämä kyseinen mies on Facebookissa esiintynyt nimellä Sami Aaltonen. Toissapäivänä tältä herralta oli tullut viesti minulle juuri Facebookin kautta, jossa hän kyseli, kiinnostaisiko minua "erittäin rahakas työkeikka". Hän kun ei viestiin ollut muuta kirjoittanut, niin en edes vaivautunut vastaamaan. Olen tottunut siihen, että jos joku kyselee oikeisiin töihin, niin kyllä siitä tarkemmin kerrotaan, eikä niinkään heti painoteta tuota rahapuolta. En vain ymmärrä, että minkä takia joku tai jotkut alkavat oikeasti keskustella hänen ehdotuksestaan todellisen asianlaidan kuultuaan. Silloinhan nainen on jo miltei kauppaamassa itseään... Minusta tuollainen ehdotuskin on jo loukkaava.

Perjantaina suuntaan Oulun Radisson Sas:n Meriterassin avajaisiin. Kyseisen hotellin terassi on yhdellä Oulun parhaimmalla paikalla, suosittelen tutustumista kaikille oululaisille sekä täällä vieraileville! Ainakin viime kesänä heillä oli ulkona terassilla sänkyjä/divaaneja, joilla voi loikoilla ja siemailla hyvää juomaa illan pimetessä :) Täydellistä...

Nyt taas haaveiden parista takaisin maan pinnalle ja odottamaan Donald Trumpin Diiliä (The Apprentice). Hyvä uusi kausi jälleen luvassa!

Teidän Jasmin

sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Aurinkoinen tervehdys Oulusta!

Taas on yksi viikko kulunut, aika menee hurjan nopeasti... Messuilla oli ihana olla töissä keskiviikkona ja torstaina, tapasin todella hauskoja tyyppejä siellä. Ihmiset olivat hyvällä tuulella ja useat kävivät toivottamassa onnea vaaleihin, sekä muutenkin tsemppaamassa. Arvostan suoraa palautetta, joko kasvotusten tai ainakin oikealla nimellä annettua. Silloin ihminen seisoo sanojensa takana.

Eilen kävimme parin ystävän kanssa syömässä ulkona ja sen jälkeen hieman juhlistamassa lauantai-iltaa. Tänä viikonloppuna Oulussa olivat myös Passion Muotimessut, joten tapasin illalla ohi mennen useita turkulaisia kavereitani, joita en ole nähnyt vuosiin. Myös Big Brotherista tutut Sauli ja Niko olivat pörräämässä täällä pohjoisessa. Viimeksi tapasimme Seiskan risteilyllä viime kuussa. En ihmettele yhtään, miksi he ovat niin suosittuja - ovat tosi mukavia ja iloisia kavereita.

Huomenna Ouluun saapuvat Kokoomuksen varapuheenjohtajaehdokkaat tai ainakin osa heistä. Iltapäivällä menen haastattelemaan heitä erääseen tilaisuuteen, jossa oululaisilla on mahdollisuus tutustua heihin ja saada vastauksia tärkeisiin asioihin.

Ekkulle tietysti vielä vastaus vieraskirjaan jättämääsi kysymykseen - en ainakaan tällä hetkellä pyri ammattipoliitikoksi, haluan harrastaa politiikkaa töideni ohessa. Opiskelen sitä koko ajan käytännössä ja hankin kokemuksia lisää, luon itselleni siitä vankempaa pohjaa. Kuuntelen, otan selvää tärkeistä asioista ja opettelen. Hiljaa hyvä tulee.

Nyt suuntaan pihalle aurinkoon, kun se vihdoin on löytänyt meidätkin :)

Teidän Jasmin

Ps. Suosikkini Euroviisuissa eli Kalomira Kreikasta selvisi hienosti sijalle 3! Tarttuva, kiva kesäbiisi ja suloinen esiintyjä :)

tiistai 20. toukokuuta 2008

Hyvä viikko!

Eilen eli maanantai-iltana minut valittiin Oulussa opetuslautakunnan varajäseneksi. Olin todella toivonut saavani jonkin varapaikan jo ennen syksyn kunnallisvaaleja, joten olen tästä erittäin onnellinen. Tuntuu hyvältä huomata, että puoluetoverit luottavat ja haluavat antaa minulle mahdollisuuden tässä asiassa.

Pääsen siis käymään kyseisen lautakunnan kokouksissa, mikäli varsinainen jäsenemme ei joskus sinne pääse paikalle. Joka tapauksessa tämä on hieno tilaisuus minulle oikeasti nähdä lautakuntien tapoja toimia, sekä oppia kunnallispolitiikasta enemmän.

Tiedän kyllä, että valintani jakaa mielipiteet aika lailla kahtia, mutta ei se mitään. Olen täysin varautunut todistamaan kykyni näissä asioissa, ja ihmisten ennakkoluulothan vain kannustavat parempaan. Tunnen itseni sen verran hyvin, että tiedän tekeväni hyvin ne asiat, jotka ovat minulle tärkeitä ja tämä ehdottomasti on sitä.

Kiitos Timo tsemppauksestasi ja kun kysyit suosikkipatiotani, niin kesällä viihdyn hyvin Oulun Kauppatorilla ja aitoilla - aurinkoisella ilmalla siellä saa myös hyvän rusketuksen. Suosittelen :)

Huomenna ja ylihuomenna messuille töihin, Sah-Ko Oy:n osastolle kyselyitä tekemään. Palaan tänne taas loppuviikosta!

Teidän Jasmin

sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Missä kesä viipyy?

Eilen illalla olin laulukeikalla Iissä, Ravintola Iisakissa - kaikki meni kivasti ja paikalla oli aivan ihania ihmisiä :) Terveiset ja kiitokset vielä heille koko illasta! Kyllä se esiintyminen on niin mukavaa...

Ilman puolesta tämä viikko on ollut aivan hirveä, on satanut vettä, räntää ja miltei luntakin. Milloin saamme kesän Suomeen? Haluan tekemään puutarhaa, ulkoilemaan lämpimään säähän ja istumaan iltapäivää patiolle...

Muuten kulunut viikko on mennyt kivasti - olen tavannut ystäviäni, käynyt kunnallisvaaliehdokaskuvauksissa ja saanut työasioita hoidettua. Em. asioiden lisäksi olen ystäväni kanssa suunnitellut vaalikampanjaani ja vaikka itse sanonkin, meillä on ollut hyviä (uudenlaisia) ideoita.

Viimeksihän kirjoitin negatiivisista tunteistani Rhodoksen Finnmatkojen opasta kohtaan. Maikkarin toimittaja oli ilmeisesti blogiani käynyt lukemassa, koska hän soitteli minulle ja kyseli tarkemmin aiheesta. Ajattelin, että mieluummin kommentoin tuota asiaa, kuin olisin hiljaa. Korostan vielä sitä asiaa, että asiakkaita kuuluu kunnioittaa, eikä heille saa olla epäystävällinen. Jos kaikki vaikenisivat huonosta palvelusta (yleisesti ottaen), mihinkään ei ikinä tulisi muutosta. Tuo kyllä koskee muitakin asioita. Jos ihmiset eivät osaa avata suutaan tai halua ottaa kantaa mihinkään, heillä ei ole silloin mielestäni oikeutta myöskään valittaa. Nautin kyllä siitä, mitä titteliä maikkarin nettisivuilla minusta oli käytetty: entinen kohukaunotar, nykyinen kunnallisvaaliehdokas. Ah, tuota päivää olen odottanut - kerrankin joku kohu-etuliitteinen titteli on yhdistetty menneisyyteen :)

Ensi viikon keskiviikon ja torstain olen Oulussa eräillä messuilla työkeikalla, odotan sitä innolla. Messuilla on mukava olla töissä jo senkin vuoksi, että siellä saa tavata paljon ihmisiä. Timolle ja Henrylle kiitokset vieraskirjaani jättämistänne kehuista ja oikein ihanaa kevättä ja kesän odotusta teille!

Tämän päivän vain laiskottelen ja illalla teen ihanaa pataruokaa raikkaan salaatin kera, nam :)

Teidän Jasmin

maanantai 12. toukokuuta 2008

Kotona jälleen

Viikko on aivan liian lyhyt aika viettää Rhodoksella, huomasin sen jälleen kerran... Lomamme oli kyllä kerta kaikkiaan täydellinen - luulenpa myös, että minulla on siellä nykyään enemmän kavereita, kuin Suomessa. Kreikkalaisiin ihmisiin ei vain voi olla tutustumatta ja ihastumatta, asiaa tietysti edesauttaa myös nykyinen supersosiaalinen luonteeni. Olin siis matkalla äitini kanssa, ja reissussa oli myös muutama tuttumme Suomesta. Kyseiset henkilöt (Sirpa, Sakke ja Marika) olivat samaan aikaan kanssamme Rhodoksella viime vuonnakin.

Kreikkalaiset haluavat muistaa tuttaviaan ja niinpä mekin lähtiessämme sieltä saimme eräältä paikalliselta mm. kreikkalaista musiikkia ja koruja. Vastalahjana lähetämme äidin kanssa hänelle valokuvia ja lahjoja Suomesta. Minusta on ihana mennä sinne aina uudestaan, kun paikka ja paikalliset ihmiset ovat tuttuja. Vietän aikaa mieluummin heidän kanssaan, kuin lähtisin vaikkapa matkatoimiston järjestämälle retkelle usean kymmenen turistin kanssa. Olen itselleni luvannut, että jossain vaiheessa elämääni tulen viettämään siellä kunnolla aikaa.

Lentomme takaisin Ouluun sieltä lähti klo 00.05 viime yönä ja tämän päivän olen ollut aivan poikki. Vihaan lähtemistä sieltä uskomattoman paljon, eikä eilinen ollut poikkeus. Vaikkakin matkamme oli taivaallinen, Finnmatkoille tulen kirjoittamaan kunnon reklamaation. Jos ihminen valitsee itselleen asiakaspalveluun painottuvan ammatin, hänen ei kuulu aliarvioida matkustajien kysymyksiä, tai naureskella sille, että asiakkaat haluavat mm. toimivat turvavyöt turistibussiin. Hyvä, etten oppaita Rhodoksella tarvitse ja tapasin heidät vain saapumis- ja lähtöpäivänä.

Hotellimme (Hotel Cactus) henkilökunta, kuten kaikki muutkin paikalliset olivat ihania, plussaa ansaitsee myös Finnairin ystävällinen henkilökunta. Ainoa miinus matkasta menee eräälle Finnmatkojen oppaalle.

Yritän jossain vaiheessa saada sivuilleni laitettua joitain matkakuvia teidänkin nähtäviksi.

Aamulla tosiaan olimme kotona n. klo 05.00 ja vastassa meitä oli hyytävä tuuli ja räntäsade... Tuo sää sopi kyllä täydellisesti mielialaani, nyt sentään näyttää jo hieman aurinkoisemmalta.

Kiitokset Johgulle vieraskirjaani jättämästä tsempistä ja tiedoksi, että en minä mihinkään pyrkisikään pelkän hymyn avulla. Kimi on täysin oikeassa tuossa google-asiassa. Noihin lehtien omistamiin kuviin ei voi itse hirveästi vaikuttaa, enkä minä halua myöskään salata, millaisia valintoja olen elämäni aikana tehnyt. En enää menisi paljastaviin kuviin, koska olen muuttunut, mutta en minä tekemiäni asioita häpeä tai salaa. Eivätkä jotkin usean vuoden takaiset kuvat määritä sitä, millainen ihminen olen tai mitä pystyisin esim. kunnallispolitiikassa tekemään.

Voi Samppa, en ole tänä vuonna kyllä kauheasti noita MM-kisoja seurannut ja enemmän olenkin aina ollut kiinnostunut SM-liigan peleistä. Kiitos kehuistasi, ihan näin meidän kesken ;)

Kirjoittelen teille taas tällä viikolla, kunhan saan matkan jäljiltä itseni ns. maan pinnalle.

Teidän Jasmin

sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Lähden etsimään Zorbasta ;)

Toisin sanoen lähden siis Kreikkaan tänään, joten oikein ihanaa viikkoa teille kaikille. Reilun viikon kuluttua kirjoittelen teille kyllä matkan vaiheista ja välitän terveiseni mieluisimmasta lomakohteestani.

Nauttikaa kotimaan lämmöstä ja olkaa reippaina!

Teidän Jasmin

torstai 1. toukokuuta 2008

Oi ihana toukokuu!

Vappua olen juhlinut kiltisti ja nyt olen aivan innoissani toukokuun alkamisesta - aurinko paistaa ja linnut laulavat. Muutama päivä sitten avasimme grillikauden ja tänään jatkamme sitä :)

Olen jonkin aikaa pitänyt blogia myös Hymy-lehden nettisivuilla ja oli pakko tulla tänne erästä asiaa ihmettelemään. Heillä on sellainen tyyli, että kunkin kirjoituksen perään lukijat voivat jättää kommenttinsa ja mielipiteensä aiheeseen (tai sen viereen...). Minä olen tietenkin lukijoiden kommentteja kirjoituksiini käynyt lukemassa aina välillä ja mm. kysymyksiin heille vastannut. Olen myös tarkentanut mielipiteitäni, jos jokin on jäänyt epäselväksi. Nyt siellä sitten jotkut päivittelevät, että minkä ihmeen vuoksi otan kantaa lukijoideni mielipiteisiin ja ärsyynnyn provoista...

Alleviivaan, etten ole ärsyyntynyt kommenteista, vaan tietenkin vastaan heille, jotka minun blogiini kirjoittavat mielipiteitään. Minusta ihmiset kuuluu huomioida, eikä pitää heidän mielipiteitään yhdentekevinä. En näe siinä mitään kummallista ja mielestäni on paljon huolestuttavampaa, kun tämän päivän ihmiset pitävät tuollaista käytöstä outona.

Joka tapauksessa, jatkan samaan tyyliin - niinhän olen täälläkin tehnyt. Haluan niin sanotusti muistaa ihmisiä, jotka esim. sivujeni vieraskirjaani kirjoittavat. Kaikenlainen palaute on tervetullutta ja kaikkien kuuluisi nähdä omaa napaansa pidemmälle.

Teidän Jasmin

Osallistujat