tiistai 28. huhtikuuta 2009

Uskomatonta ajattelemattomuutta

Aiheeseen ei paljon otsikkoa enempää tarvitse kommentoida - riittää kun katsoo videot seuraavien linkkien takaa.
http://www.iltasanomat.fi/videot/ulkomaat/1679347
http://www.uusisuomi.fi/videot/58255-obaman-virkalentokone-liiteli-matalalla-new-yorkissa

Kyllähän sen suosion tälläkin tavoin saa alenemaan. En usko, että New Yorkissa (tai muuallakaan Yhdysvalloissa) asuvat henkilöt ottavat tällaisia mokia kovinkaan kevyesti, kuten ei heidän pormestarikaan.

Teidän Jasmin

maanantai 27. huhtikuuta 2009

Hyvää Kansallista veteraanipäivää!

Tänään vietän myös välipäivää kokouksista, joita on ollut ja tulee olemaankin varsin kiitettävästi.

Viime lauantaina olin tosiaan ensin Pokkisen Kokoomus ry:n kokouksessa ja sen perään kunnallisjärjestömme kevätkokouksessa. Samaisena päivänä yhdistyksemme täydensi hallitustaan ja ylpeänä saan sanoa nyt olevani osa sitä. Tuosta johtuen menimmekin sitten eilen puheenjohtajamme ja sihteerimme kanssa Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen piirikokoukseen Kiiminkiin. Siellä olivat kertomassa terveisiään myös viestintäministeri Linden, kansanedustaja Rajala sekä EU-vaaliehdokkaamme Tuulikki Ukkola. Heidän lisäkseen Kiimingin tilasta ja tulevaisuudesta puhumassa oli Kiimingin kunnanjohtaja Leila Pekkanen.

Minähän olen tottunut kaikkien vaalien alla tekemään puolueemme ehdokkaille vaalityötä ja tukemaan heitä - tämän alkuvuoden olenkin tuskaillut, kenen takana sitä olisi vai auttaisinko koko ryhmää. Viime lauantaisen kokouksemme yhteydessä tapasin Oulussa vierailulla olleen Helsingin suunnalla vaikuttavan EU-ehdokas Nina Suomalaisen. Mikäli teillekin on tärkeätä äänestää mepiksi sellaista ehdokasta, jolla on kokemusta kansainvälisistä tehtävistä ja jolla on oikeanlaista intoa hommaan, painakaa hänen nimensä muistiinne. Kannattaa toki käydä tutustumassa hänen sivuihinsa ja sitä kautta kyseiseen ehdokkaaseen paremmin. http://www.ninasuomalainen.fi/ Suosittelen!

Huomenna menemme lautakuntamme kanssa tutustumaan oululaiseen työpajatoimintaan ja sen jälkeen pukkaakin jälleen kokousta ;)

Nyt ei muuta, kuin miettimään suunnitelmia vapuksi!

Teidän Jasmin

perjantai 24. huhtikuuta 2009

Mukavaa viikonloppua!



Olen tässä nyt pari päivää viihtynyt tuolla teatterin suunnalla valtakunnallisilla Nuorisotyöpäivillä, jotka oli järjestetty aivan loistavasti. Hyviä asiantuntevia luennoitsijoita, yli 600 vierasta ja lämmin tunnelma - mitä muuta voisimme enää vaatia..? Oli todellakin kunnia päästä osallistumaan sinne, kiitos lautakuntapestini. Tänään käytin ylimääräisen ajan näytteilleasettajiin tutustumiseen ja se todella kannatti. Oli hienoa kuulla vielä tarkemmin, millaisiin asioihin muissa kaupungeissa panostetaan ja mitä voisimme yhdessä heidän kanssaan keksiä. Mahtavat kaksi päivää! Ensi vuonna kyseinen tapahtuma hoidetaan risteilyllä ja vuonna 2011 viihdymme samaisissa merkeissä Mikkelissä.

Huomenna menen heti aamusta yhdistyksemme Pokkisen Kokoomuksen hallituksen kokoukseen ja sen jälkeen siirrymme kunnallisjärjestömme kevätkokoukseen. Ihana nähdä jälleen laajalti puoluetovereita :)

Tänään olin tosiaan kuuntelemassa erittäin mielenkiintoista luentoa koskien ihmisen arvoja. Kokoomuksen arvothan ovat aina olleet koti, uskonto ja isänmaa - arvot, joihin itsekin uskon sydämestäni.

Ikinä en todellakaan ole ollut mikään ns. uskovainen, vaikka aina uskonut olenkin. Ennen olen pitänyt itseäni varsin suvaitsevaisena ihmisenä, mutta tässä eräänä päivänä huomasin järkyttyväni yhdestä aika omituisestakin asiasta... Istuin ystävieni kanssa iltaa eräässä ravintolassa (minä vesilasi kourassa), ja näin seurakuntani papin aikamoisessa humalatilassa. Tiedän kyllä, että me kaikki olemme ihmisiä ja jokaisen on hyvä rentoutua välillä - itse kullekin siihen sopiva tapa löytyköön. En silti pidä kovin sopivana sitä, että kaupungissamme hyvin tunnettu pappi istuu miltei tiedottomassa kunnossa täynnä olevassa ravintolassa. Ehkä olen nyt tiukkapipo tai jotain vastaavaa, mutta en usko olevani ainoa, joka näin ajattelee. Tuossa asemassa/ammatissa olevan ihmisen kuuluisi mielestäni miettiä tarkemmin, missä ja miten haluaa tulla nähdyksi ja millaista esimerkkiä haluaa toisille antaa. Tuon kokemuksen ohella olen äärimmäisen yllättynyt siitä, kuinka tuo asia jäi minua vaivaamaan.

Palailen asiaan viimeistään ensi viikolla. Nauttikaa lämpenevistä ilmoista ja toistenne seurasta!

Teidän Jasmin

sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Kuukausi lomaan...

Viikonlopun ajan Oulussa on (taas) satanut lunta ja nyt odottelenkin tulevan viikon puoliväliä, jolloin meilläkin pitäisi olla jo +8 astetta. Toivotaan, toivotaan...

Eilisillan vietin ystäväni kanssa, kotiin tulin tosin jo ennen puolta yötä. Miten sitä on ennen jaksanut viikonloppuisin riekkua ulkona aamuyöhön klo 04.00 asti..?

Tänään kävimme perheen kesken Haukiputaalla Oskar Merikanto -konsertissa, joka oli todella mahtava. Tekee hyvää välillä keskittyä henkisen nautinnon hankkimiseen ja etsimiseen, siihen tarkoitukseen tämänpäiväinen konsertti sopi täydellisesti. Olin todella iloinen, että mummikin jaksoi lähteä mukaamme - se hänen kuukauden mittainen sairaalavisiitti on kyllä pelkästään tuntunut piristäneen häntä :)

Kiitos sinulle, nimimerkki "minä", lyhyestä ja erittäin kauniista viestistäsi vieraskirjassani. Vaikka ulkonäkö ei ole maailman tärkein asia, tuollaiset kehut ilahduttavat aina.

Tervehdys myös sinulle, Kake. Sinulla on todella "metka" tyyli kirjoittaa viestejä minulle, mutta ainakin ne saavat minut aina hymyilemään - kiitos siitä!

Minullahan on ollut tapana käydä vuosittain lomalla Kreikassa äitini kanssa ja jälleen ensi kuussa suuntaamme kohti Rhodosta. Matkaan on itse asiassa aika lailla tasan kuukausi aikaa, enkä malta odottaa sitä! Olemme reissanneet yhdessä ympäri maailmaa siitä lähtien, kun olin 3-vuotias, mutta paljon kierrettyämme on ilo mennä takaisin tuttuun paikkaan. Kreikkaan pääsee lentämään suoraan Oulusta ja neljän tunnin lento on juuri sopiva tällaiselle lentopelkoiselle...

Penskana en pelännyt lentämistä laisinkaan, mutta erään kuvausmatkan yhteydessä pelko iski päälle pahemman kerran. Olin mallina (n. 17-vuotiaana) eräissä kuvauksissa Marokossa ja paluumatka piti taittaa kolmen eri lennon voimin ja yksin. Marokosta lensimme ensin Saksaan jollain pienellä marokkolaisella koneella, joka oli aika karu kokemus jo pelkästään. Saksasta jatkoin matkaa Helsinkiin ja koko lento sujui järkyttävässä lumimyrskyssä. Matkasimme kyllä isolla koneella, mutta se ei paljoa lohduttanut, kun meitä matkustajia oli noin viisi ja stuertit juoksivat edestakaisin koneen käytäviä paniikin vallassa... Olin aivan varma, että se olisi viimeinen lentoni. Pääsimme sitten kuitenkin perille Helsinkiin ja jatkoin sieltä vielä kotiin Ouluun. Lumimyrskyn vuoksi sekin lento oli aika hirvittävä kokemus, eikä vähiten sen vuoksi, että kapteeni päätti leikkiä hauskaa ja vitsaili sillä, kuinka joudumme ottamaan käyttöön lyhyemmän kiitoradan nousussa, mutta toivottavasti se riittää... Tuon vuorokauden jälkeen olen pelännyt lentämistä aivan järjettömästi ja olen todella onnellinen siitä, että olen löytänyt paratiisini niinkin läheltä, kuin Kreikasta.

Rhodokselle on mukava mennä myös sen vuoksi, että vuosien saatossa olemme saaneet sieltä hyviä paikallisia kavereita, joita on mukava nähdä aina uudestaan. Muutenkin se heidän elämäntapansa kiehtoo minua suunnattomasti ja rakastan niin kreikkalaista musiikkia kuin ruokaakin. Täydellinen paikka siis minulle :) Pistän tähän oheen pari kuvaa viime vuoden reissulta - ovat skannattuja, joten eivät ole ihan parasta laatua.


Venesataman hurmaavin "kelluva" ravintola
Suosikkiravintolani koko saarella, vanhassa kaupungissa sijaitseva Zizi - paras palvelu ja sydämellinen henkilökunta herkullisen ruoan lisäksi


Tässäpä tulikin jo hyvin tarinoitua, kirjoittelen kuulumisia jälleen tulevalla viikolla. Tiistaina suuntaan nuorisoasiainlautakuntamme kokoukseen, to - pe luvassa ovat nuorisotyöpäivät ja viikonloppuna touhuan taas pr-töideni parissa. Noin kivojen hommien parissa viikko tulee menemään nopeasti, mutta kyllä minä teitä välillä ehdin muistamaan. Olkaa reippaina ja toivokaa lämpimiä ilmoja!

Teidän Jasmin

torstai 16. huhtikuuta 2009

Aurinkoa, kiekkoilua ja politiikkaa

Tämä viikko on mennyt reippaalla tahdilla auringosta nauttien ja jääkiekkoa jännäten. Jyp sitten tosiaan vei SM-liigan mestaruuden, mutta eihän se Kärppien hopea todella ole mikään häpeä. Noin ainakin kuuluu aina sanoa, eikö vaan..? Tässä vaiheessa voidaan myös rauhoitellen sanoa, että tämähän nyt on vain tällainen välivuosi ja että ensi vuonna sitten uudestaan ;)

Kokoomus sai jonkin aikaa sitten ehdokaslistansa täyteen EU-vaaleja varten ja siellä onkin varsin hyvät 20 ehdokasta. Varsinainen vaalipäivähän on 7.6., joten kohta pääsemme taas vaalityöhön. Mukavaa vaihtelua päästä jälleen tekemään toisille vaalityötä ja puhumaan puolueemme puolesta. Olen ollut kyllä aika yllättynyt siitä, kuinka huonosti suomalaiset tietävät tulevien vaalien ehdokkaita - suuri osa ei eräässäkään kyselyssä osannut nimetä yhtä ainoata. Tällä viikolla sekä SDP että Keskusta ovat saaneet riveihinsä (uskoakseni) varsinaiset ääniharavat ja perussuomalaisten Timo Soini on aiheuttanut ihmetystä. Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat ovat tänään allekirjoittaneet rasismin vastaisen vetoomuksen ja Soinihan ei paikalla ollut. http://www.iltalehti.fi/uutiset/200904169425507_uu.shtml
Tämä on tietysti vain minun mielipiteeni, mutta eikö hänen olisi ollut viisasta olla paikalla ottaen huomioon, millaiset henkilöt hänen itsensä lisäksi ovat kuuluneet kyseisen puolueen johtohahmoihin. Mikäli rasismia vastustaa, eikö vetoomus kannattaisi allekirjoittaa? Tällä tavalla ja tällaisella toiminnalla ihmisille voi asiasta jäädä hieman toisenlainen ja vallan negatiivinen käsitys. Hyvä kuitenkin, että useimmat puoluejohtajat näyttävät hyvää esimerkkiä muillekin suomalaisille omalla toiminnallaan.

Mukavaa torstai-iltaa teille, palaamme asiaan jälleen :)

Teidän Jasmin

maanantai 13. huhtikuuta 2009

Huomenna alkaa taas arki - ihanaa!

Kuten otsikostakin voi jo päätellä, en kestä näitä pyhiä... En varsinkaan silloin, kun niiden vuoksi "oikea" viikko alkaa ihan väärästä päivästä, aargh.

Pääsiäinen on kuitenkin sujunut ihan mukavasti, hyvän ruoan ja seuran parissa. Ohessa näyte Jasmin-tädin taidoista :)



"nrouno" oli käynyt kirjoittelemassa vieraskirjaani ja jättänyt minulle hyviä vinkkejä koskien mahdollisia muutoksia sivujeni suhteen. Tuosta spämmäri-asiasta vien ainakin viestiä Petrille, joka vastaa sivuistani. Kiitos kehuista ja noista vinkeistä sinulle!

Viime päivien aikana on tullut myös seurattua jääkiekkoa... Seuraavassa finaalipelissä Jypillä on jo tilaisuus viedä voitto kotiin, joka meitä oululaisia Kärppien kannattajia tietysti ärsyttää aivan suunnattomasti. Kärppien tilanne ei tosin ole ainoa minua surettanut asia viime peleissä. Olisin todella paljon toivonut Vaasan Sportin voittavan Porin Ässät. Juhani Tammisen tyylistä on tämän kevään aikana kirjoitettu paljon ja joitain se tuntuu ärsyttävän, mutta mielestäni SM-liiga kaipaa juuri tuollaista persoonaa ja tyyliä. Itse olen aina tykännyt Tammisesta valmentajana ja kyllähän sitä intohimonsa peliä ja lajia kohtaan saa näyttää. Räväkkä persoona on aina parempi vaihtoehto, kuin niin sanottu lämmin maito. Ässät on huonontunut hurjalla vauhdilla ja Sport olisi ansainnut paikkansa liigassa - samalla sinnekin olisi tullut kunnolla vaihtelua.

Mukavaa pyhäpäivän iltaa teille, palaamme asiaan viikolla :)


Kuva: Fotomylly, Oulu


Teidän Jasmin

perjantai 10. huhtikuuta 2009

Pirteätä pääsiäistä kaikille!



Tänään on vietetty pitkääperjantaita - maailmallahan päivä tunnetaan nimellä "Good Friday", joka tarkoittaa ennen kaikkea anteeksiantoa. Englanniksi nimi on ainakin hurjasti positiivisempi, kuin tämä meidän vastineemme :) Pitkääperjantaita on aikoinaan vietetty myös kovana paastopäivänä - onneksi ajat ovat muuttuneet.

Huomenna luvassa on lankalauantai, jota itse ajattelin lähteä viettämään ystäväni luokse Oulun lähistöllä sijaitsevalle paikkakunnalle. Tällaisen pidemmän viikonlopun aikana on hyvin aikaa hoitaa myös noita sosiaalisia suhteita :)

Tänään tein valmiiksi jo pashan, kreikkalaisen lammaspiiraan (tehdään lampaan jauhelihasta) ja herkullisen persikkapiirakan. Olen täällä jo aiemminkin varmaan todennut, että rakastan kokkailua ja varsinkin uusien reseptien testailu on mukavaa puuhaa. Viime vuonna tein ensimmäistä kertaa itse tuon pashan ja se oli kyllä mielettömästi parempaa kuin kaupasta ostettu. Toivottavasti onnistui hyvin tänäänkin...

"jukka stupar" oli käynyt kirjoittelemassa vieraskirjaani - kiitokset sinulle viestistä. Julkisuus on kohdallani viime vuosina enemmänkin keskittynyt työ- ja politiikkapuolelle, joten nykyään siihen liittyvät asiat ovat helppoja hoitaa. Olen muutenkin muuttunut niin tylsäksi, ettei minusta mitään kohujuttuja enää saisikaan aikaan ;) Mutta hyvä näin, olen tähän tilanteeseen erittäin tyytyväinen. Tuota kahvitteluakin harrastan lähinnä ihmisten kanssa, jotka tunnen jo pidemmältä ajalta... Kiitos silti kauniista viestistäsi ja hyvää jatkoa sinulle.

Yritän ehtiä muistamaan teitä vielä pyhien aikana - viettäkää hauska ja rauhaisa pääsiäinen yhdessä perheidenne ja rakkaidenne kanssa!

Teidän Jasmin

tiistai 7. huhtikuuta 2009

Huhtikuussa mennään :)



Onpas ihanaa, kun päivät ovat pidentyneet, aurinko on vieraanamme useammin ja lumet sulavat pois! Tänään tein jo kevään ensimmäisen pyöräilylenkin ja sitä rupean jatkamaan taas päivittäin. Kiireiden keskelläkin on muistettava liikunnan ja ulkoilun tärkeys - niiden avulla sekä mieli että kunto kohenevat kohisten. Henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin lisääntyessä myös vaatekokoni on pienentynyt yli numerolla, enkä rehellisesti sanottuna ole ollut yhtä hoikassa kunnossa sitten vuosien 2002 - 2004. Upeata, hienoa, mahtavaa :)

Yritän nyt tiivistetysti kertoa parin viime viikon kuulumiseni... Viikon 13 torstai vierähti täällä Oulussa Linnanmaan Opti-Aika -liikkeessä aurinkolaseja esitellessä ja samoissa hommissa olimme myös perjantaina, paikkana vain oli Haapajärvi. Viikonloppu menikin levätessä, sekä ystävän seurasta nauttiessa. Maanantaina 30.3. uusi Kaakkurin monitoimitalo vihittiin käyttöön, toimintaa siellä on tosin ollut jo viime vuodesta lähtien. Tilaisuudessa tapasin useitakin tuttuja kasvoja ja talon kävi vihkimässä viestintäministerimme Suvi Linden. Miltei viikko ennen kyseistä tilaisuutta meidän nuorisolautakuntamme pääsi tutustumaan em. monitoimitalon tiloihin ja pidimme samalla myös kokouksemme siellä.

Viime viikon torstaina, eli 2.4. hyppäsin klo 06.50 junaan kohteena Ylivieska, josta jatkoimme matkaa Sievin Opti-Aika -liikkeeseen. Sieviläiset sekä lähikuntalaiset olivat kyllä koko päivän liikkeellä, eikä hiljaista hetkeä päivän aikana ollutkaan. Klo 17:n jälkeen pakkasimme aurinkolasi- ja silmälasikehysmallistot autoon ja suuntasimme saman ketjun liikkeeseen Oulaisiin pistämään paikat kuntoon seuraavaksi kiertuepäiväksi. Yöksi ei sentään tarvinnut enää matkata takaisin Ouluun, vaan sain onneksi yöpyä tuttavien luona Raahessa. Perjantaina olin jälleen heti aamusta Oulaisten liikkeessä ja äkkiähän tuo viimeinen kevätkiertue-päiväkin meni. Illaksi reissasin takaisin kotiin Ouluun ja painuin aikaisin pehkuihin.

Seuraavana päivänä, eli 4.4. lauantaina suuntasin aamusta Oulun K-maatalouden kevätmarkkinoille hommiin. Kyseisessä paikassa on aina mukavaa - niin asiakkaiden, kuin henkilökunnankin vuoksi. Työpäivän jälkeen kaipasin jotain rentoa tekemistä ja meninkin kyläilemään hyvän ystäväni/entisen työkaverini luokse. Teki kyllä hyvää ihan vain istua rauhassa iltaa ja rupatella pitkästä aikaa kaikesta maan ja taivaan väliltä. Ystävien tärkeyttä ei ikinä saisi vähätellä - he, jos ketkä rikastuttavat elämää valtavasti.

Sunnuntai menikin taas levätessä ja kuntoillessa, iltapäivällä kävin myös moikkaamassa mummiani sairaalassa.

Eilen maanantaina annoin erääseen paikallislehteen haastattelun, jonka aiheen mukaisesti olin myös kuvattavana meikittä. Ensimmäistä kertaa lehteen suostuin menemään täysin luonnollisena, mutta näin sitä "vanhetessa" rupeaa arvostamaan enemmän sitä sisältä kumpuavaa kauneutta ihmisissä. Sitä paitsi vaihteluhan virkistää aina ;)

Tänään on todella ollut mitä täydellisin kevätpäivä - vuoden ensimmäisen pyöräilylenkkini lisäksi olen ollut äärimmäisen hyvällä tuulella muutenkin ja mummini kotiutettiin sairaalasta siellä kuukauden olemisen jälkeen :) Näyttää vahvasti siltä, että tulossa on varsin hyvä kesäkausi.

Tulevana torstaina, eli 9.4. suuntaan vuorostani Rantsilan K-maatalouden kevätmarkkinapäiville hommiin, joten sinne kovasti tervetuloa kaikille lähistöllä majaileville.

Nimimerkki "Tee & Tee" oli käynyt jättämässä terveisensä vieraskirjaani - kiitos niistä! Hyvä, kun kävit katselemassa (minun ohessani) myös noita lasiuutuuksia. Hyvät valikoimat niissä ainakin olivat, ehkäpä liikuimme jo runsauden pulan puolella ;) Mikäs siinä puoluekannassani niin ihmetyttää? Kyllä niitä Robin Hoodeja joka puolueeseen tarvitaan, eikä se moraali ole meiltä kokoomuslaisiltakaan lainkaan kateissa. Itseni kohdalla en voisi edes kuvitella toista puoluetta mahdollisena, Kokoomukseen olen ns. kasvanut ja siihen koko aikuisikäni kuulunut. Niin kunta- kuin valtakunnanpolitiikassakin yhteistyö puoluerajojen yli on tärkeätä, joten kaikkien puolueiden edustajia tarvitaan. Tuossa hommassa nöyryys on tärkeätä, mutta ei nöyristely. Oikein ihanaa kevättä sinulle ja aurinkoa päiviisi!

Kakelle myös kiitokset uusista terveisistä. Raksilassa sitä vasta hyvin oppiikin luistelemaan! Tuosta tulikin mieleeni Kärppien mahtava nousu SM-liigan finaaliin ja varsinkin tuo viime lauantainen peli - tuollaista jännitystä olen peleiltä jo pitkään kaivannutkin! Hienoa, että Oulun oma ylpeys on jälleen mukana mestaruustaistossa!! Kyllähän sen "pojan" voisi jo suosiolla tänne pohjoiseen jättääkin ;)

Kirjoittelen teille jälleen kuulumisiani pääsiäiskokkailujen lomassa!

Teidän Jasmin

Osallistujat