torstai 29. huhtikuuta 2010

Hauskaa vappua teille kaikille!

Tuntuu, kuin viime vappu olisi ollut vasta hetki sitten, joten kyllä vuosi on mennyt nopeasti... Uskomatonta! Vaikka niinhän sitä sanotaan, että aika menee kuin siivillä, kun on hauskaa ja kuluneen vuoden sisään on mahtunut useita käsittämättömän ihania asioita :)

Huomenna aamulla rupean tekemään ja kokkailemaan pikkusyötäviä meidän perheemme vuosittaiselle vappuaaton piknikille. Olipa ulkona kylmä tai lämmin, piknikille on mentävä ja perinteitä vaalittava! Tarjoiltaviin kuuluvat ainakin tomaatti-mozzarella -salaatti ja sieni-sipuli -frittata, nam.. Ilmapallot ja serpentiinit on tietysti myös jo hankittu - saa kai sitä leikkiä näin hieman aikuisemmallakin iällä ;)

Toukokuun lopussa suuntaan tosiaan sinne Rhodokselle ja tällä viikolla varasin huoneen eräästä entisestä kartanosta yhdeksi yöksi sen viereiseltä Symin saarelta. Menemme sinne omin neuvoin laivalla ja jäämme yhdeksi yöksi ihastelemaan sen pienen saaren kauneutta. Päiväaikaan Symi kuhisee kuulemma aina turisteja, mutta miltei kaikki ovat päiväretkillä olevia, joten sen aidon ja oikean Symin saakin nähdä vasta iltapäivän viimeisten laivojen lähdettyä... Olen ihastellut kuvia siitä paikasta niin kauan, että odotan kovasti vain sinne pääsyä :) Eikös olekin lumoavan kaunista:



Symi on aikoinaan 1900 -luvun alussa ollut todella varakas saari, jossa oli päälle 20 000 asukasta ja nykyään siellä asuu vakituisesti vain n. 2 500 henkilöä. Isoja hotelleja saarella ei ole, ainoastaan joitain entisiä kartanoja/nykyisiä majataloja sekä vuokrattavia pieniä taloja. Täysin Rhodoksen vastakohta, vaikka välimatkaa on ainoastaan n. 40 km/tunti laivalla.

Tämä viikko onkin mennyt kirjoitellessa työsopimuksia ja kokoustaessa. Tänään olen tosin siivonnut, etsinyt kukkaruukkuja yms. valmiiksi kesälle, nauttiessa auringosta sekä antaessa erästä haastattelua.

Kirjoittelin täälläkin siitä, kun olin jokin aika sitten eräissä kiuas-esitteiden kuvauksissa mallina.. Tällä viikolla sain nähtäväksi muutamia otoksia kuvauspäivältä ja ehkäpä tännekin uskallan pari tsekattavaksi laittaa:





Itse tosiaan kun on tottunut vuosien ajan tekemään tällaisia erittäin epäsäännöllisiä keikkatöitä, niin kuuntelen aina ihan ihmeissäni, kun eräskin ihana ystäväni on joka ikinen päivä aamuaikaisesta iltamyöhään asti töissä. Ei sitä osaa ajatellakaan, kuinka poikki tuollaisten viikkojen jälkeen voi olla - sitten vielä aina hänelle ihmettelen, eikö aikaa ole muuhun :) Mutta kyllä sitä jokaisen kuuluisi välillä kunnolla levätä, nykyaikana kun liian useat ihmiset polttavat itsensä loppuun ja suhteellisen nuorina vielä.

Joka tapauksessa, ihanaa ja hupaisaa vappua teille - juhlikaa, mutta muistakaa olla kiltisti!

Teidän Jasmin

sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Reipasta sunnuntaita!



Kyllä sitä on mieli heti paljon pirteämpi, kun herää tällaiseen aurinkoiseen aamuun - ihanaa! Tänään täytyy olla ulkona mahdollisimman paljon ja kerätä virtaa tulevaan viikkoon :)

Tällä kuluneella viikolla olen ilokseni saanut sovittua muutamia hyviä työkeikkoja keväälle, mm. messutöitä toukokuulle. On pakko myöntää, että kyllä tämä tämänhetkinen kansainvälinen ja valtakunnallinen huono taloustilanne vaikuttaa laajasti miltei kaikenlaisten yritysten toimintaan - esim. useat firmat, joille olen tehnyt hommia joka kevät ja syksy, eivät voi kuvitellakaan järjestävänsä tänä keväänä tai koko vuonna perinteisiä tilaisuuksiaan tai esittelyjään. Kyseisen asian takia sitä osaa nyt arvostaa kaikkia saatuja/löydettyjä työtilaisuuksia :)

Eilinen päivä meni hyvin kokousten parissa, klo 10 menin Pokkisen Kokoomuksen hallituksen kokoukseen, klo 11 jatkoimme sääntömääräisellä kevätkokouksella ja klo 12 alkoi kunnallisjärjestön kevätkokous. Itse kun toimin myös paikallisyhdistyksemme tiedottajana, niin tänään saankin ruveta suunnittelemaan kevään jäsenkirjettämme :)

Tulevana tiistaina on jälleen nuorisolautakuntamme kokous, joten sitä odotellessa...

Kokoomuksen puoluekokoushan on 11. - 13.6. Jyväskylässä ja nyt olen ainakin varmistanut oman osallistumiseni sinne. Hotellihuone on varattu, sekä materiaalit ja iltajuhlan lippu tilattu - tuo pitkä viikonloppu tulee taatusti olemaan jälleen yksi kesän kohokohdista. Pari vuotta sitten puoluekokouksemme oli Tampereella ja siitä jäi kaikin puolin hyvä ja innostava fiilis. On mahtavaa tavata muutaman päivän aikana valtava määrä puolueemme porukkaa, joka puolelta Suomea ja kokoontuneena samaan paikkaan. Ihana nähdä myös niitä kokoomuslaisia ystäviä, jotka eivät täällä Oulun lähistöllä asu, ja yhteyttä heidän kanssaan tulee pidettyä pääosin vain puhelimitse, sähköpostein tai Facebookin kautta.

Ai niin, vieraskirjaani oli ilmestynyt joitain uusia viestejä... Kainuun kundi oli muistanut minua - sydämelliset kiitokset onnitteluista! Hän kyseli mielipiteitäni noihin uraani- ja ydinvoima-asioihin. Myönnän suoraan, etten pahemmin tuohon uraanin talteenottoon ole ikinä perehtynyt, mutta etsinpä siitä tietoa vaikka heti tänään, ja kerron sitten omat tuntemukseni asiaan. Ydinvoimaa vastaan minulla ei ole koskaan ollut mitään ja eilenkin sitä joillekin puoluetutuilleni ihmettelin, miksi jotkut ihmiset kokevat sen ihan äärettömän pahana asiana. Mielestäni on tärkeätä, että voimme olla näissä asioissa omavaraisia, ja meidän kuuluu ottaa huomioon myös se, kuinka tällaiset urakat tuovat lisää työpaikkoja. Yksi itselleni tärkeä juttu on kuitenkin se, että mikäli sopivaa työvoimaa löytyy suomalaisten keskuudesta, niin työpaikkoja tarjottaisiin ensin ehdottomasti oman maamme kansalaisille.

Nim. "ukkomies", joopa joo... En usko, että jos aikuiset ihmiset asuvat samassa taloudessa, eli tässä tapauksessa minä ja äitini, niin se on mitään toisen helmoissa nyhväämistä. Hän oleskelee vapaapäivinään alakerrassa ja minä yläkerrassa - kahden kerroksen väkeä siis ;) Mutta ihan tosissaan en näe mitään järkeä siinä, että muuttaisin yksin johonkin vuokralle, vaikka oma talomme on loistavalla paikalla. Julkisen liikenteen yhteydet ovat valtavan toimivat, seutu on rauhallista, mutta lähellä sijaitsevat Citymarket, Bauhaus, ym. suuret liikkeet. Ja mikä tärkeintä nyt taas keväällä... Saan ruveta laittamaan pihaa kuntoon - tehdä kukkaistutuksia ja hoitaa kasvimaata :)

Ja mitä tuohon perheen perustamisasiaan tulee, niin ei todellakaan ole suunnitelmissa mitään tuollaiseen liittyvääkään... Tiedän jo, että haluan satavarmasti olla mukana seuraavissa kunnallisvaaleissa ja siitähän voi taas suunnitella seuraavaa etappia tulevaisuuteen ja eteenpäin politiikan saralla. Haluan todella rakentaa omaa elämääni, enkä edes miettiä muita hommia nyt. Ja kyllähän sitä voi jotain mukavaa miestä tapailla ilman mitään avioitumisia tai vastaavia ;)

Kiitokset myös Tompalle onnitteluista! Kyllä sitä jaksaa, kun saa tehdä niitä asioita, jotka todella kiinnostavat ja joista nauttii :) Oikein ihanaa (ja lumetonta) kevättä sinulle!

Kuullaan ja kirjoitellaan jälleen, nyt oikein mukavaa ja reipasta sunnuntaita teille!

Teidän Jasmin

tiistai 20. huhtikuuta 2010

Sydämelliset kiitokset tukijoilleni!



Tänään selvisivät nuo Arinan edustajistovaalien tulokset ja hyvinhän niissä allekirjoittaneelle kävi! Tulos on valtavan positiivinen yllätys ja kiitos jokaisesta 71 äänestä, jotka minulle on annettu ja luotettu. Olen Pirjo Yliniemen varalla, mutta hän menee hallintoneuvostoon, joten saan kunnian päästä osallistumaan edustajiston toimintaan ihan kunnolla. Kuten täälläkin aiemmin kirjoitin, tuollaisten kirjevaalien tuloksia ei osannut yhtään etukäteen ennustaa, mutta aamulla sain heti onnitteluviestin puoluetoveriltani, joten aamu alkoi oikein mukavasti :) Kiitos, kiitos, kiitos! Minulle on tärkeätä olla mukana kaupunkimme ja alueemme toiminnassa, joten osaan arvostaa tällaisia minulle suotuja mahdollisuuksia kovasti.

Tähän em. asiaan liittyen ärsyynnyin suunnattomasti, kun luin tänään ilmestynyttä uutta Olivia-lehden numeroa. Lehteen oli kirjoitettu juttu aiheenaan ihmiset, jotka epäonnistumisista huolimatta jaksavat aina yrittää uudestaan... Kyseiseen juttuun oli haastateltu muun muassa alle 30-vuotiasta tamperelaista naiskuntapoliitikkoa, joka kertoi epäonnistumisistaan politiikan saralla. Hänelle suuriin pettymyksiin kuului esim. se, että hän oli vuoden 2008 kunnallisvaaleissa päässyt "ainoastaan" varavaltuutetuksi. Hän oli siis ensimmäistä kertaa ehdokkaana kyseisissä vaaleissa. En ymmärrä itse tuollaista asennetta, koska (kuten olette täälläkin varmasti huomanneet) arvostan itse varajäsenyyttäni valtuustossa todella paljon. Olen koko ajan ollut kiitollinen jokaisesta äänestä, jotka on haluttu antaa juuri minulle ja koen tällaiset etapit aina etenemisenä.

Mielestäni on typerää ajatella, että jos ei heti kerralla pääse varsinaiseksi jäseneksi jonnekin, niin se on epäonnistumista. Ottaen huomioon, kuinka paljon ehdokkaita on aina vaaleissa, jokainen ääni todellakin on arvokas, enkä osaisi ikinä niitä tai omia saavutuksiani millään tavoin väheksyä. Jokainen etappi on askel eteenpäin ja tällä tavoinhan sitä parhaiten oppii. Asiat pitää aina myös jollain tavoin ansaita, eikä tuollainen negatiivinen asenne ja suhtautuminen ole siihen paras keino.

Kirjoitellaan ja kuullaan vielä myöhemmin viikolla - pitäkää lippu korkealla ja nauttikaa auringosta, joka on tullut jo meitäkin piristämään!

Teidän Jasmin

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Kokoomusta, lautakuntaa ja loman odotusta :)



Viime päivät on menty pitkin Oulua ja tavattu paljon mukavia ihmisiä - aika rientää sillä tavoin paremmin, kuin hyvin.

Tänään päättyy tuo Arinan edustajistovaalien äänestys ja nyt vaan odotellaan tuloksia... Muidenkin ehdokkaiden kanssa on tullut todettua, että tällaisissa kirjevaaleissa on hankalaa ennustaa mitään tuloksia etukäteen, joten kävi hyvin, huonosti tai hyvin huonosti, niin yllätys sieltä ainakin on tulossa ;)

Noihin em. vaaleihin liittyen olimme muutaman muun ehdokkaan kanssa tarjoilemassa vaalikahveja viime lauantaina Oulussa Limingantullin Prismassa ja varsin mukavasti väkeä kävikin kahvittelemassa ja juttelemassa ostostenteon lomassa. Iltapäivästä vaalikahvien jälkeen suunnistin ystäväni kanssa käymään Limingassa ja sunnuntaina vuorossa olikin Kokoomuksen valtuustoryhmän kokous, jossa kävimme kaikkien lauta- ja johtokuntien kuulumiset ja terveiset läpi. Tällaiset kokoukset ovat aina tervetulleita, koska silloin olemme tietoisia oman lautakuntamme lisäksi myös muiden toimista ja suunnitelmista.

Eilen iltapäivällä riensin Cafe Saaraan tapaamaan sisäministeri Anne Holmlundia, joka oli tämän kertaisen Kokoomus kuuntelee -tilaisuuden vieraana. Kyseistä ministeriä en olekaan koskaan aiemmin tavannut ja hänestä jäi kyllä vallan miellyttävä ja asiallinen vaikutelma. Nämä tilaisuudet ovat erittäin mainioita, koska asiat tuodaan lähelle kansalaisia ja kaikilla on mahdollisuus kysyä omaa mieltään askarruttavista asioista sekä vaihtaa mielipiteitä suoraan ja kasvotusten päättäjien kanssa.






Tulevana torstaina ohjelmassa on jälleen nuorisolautakuntamme kokous, jonne allekirjoittanut menee aina mieluusti.

Toinen asia, jota odotan suurella innolla, on vuosittainen Kreikan/Rhodoksen lomamme - sinne suuntaamme toukokuun lopulla. Ihanaa... Aurinkoa, rentoja ja persoonallisia ihmisiä, maukasta ruokaa ja kreikkalaista tunnelmaa...

Nyt taas oikein mukavaa viikkoa teille - kirjoitellaan puolin ja toisin!

Teidän Jasmin

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Kuvaterveisiä...




Sain juuri käsiini kuvat 22.3.2010 pidetystä AC Oulun gaalaillasta, jossa toimin juontajana ja tässäpä ne ovat teillekin nähtäväksi :)






Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Stuart
Baxter


Nyt oikein mukavaa uutta viikkoa teille kaikille, palataan asiaan jälleen!

Teidän Jasmin

lauantai 3. huhtikuuta 2010

Pääsiäisterveisiä :)



Tänä iltana on vuorossa pashan teko ja äskettäin tuli leivottua kreikkalainen lammaspiiras, joka on todella hyvä suolainen pääsiäisherkku - suosittelen vastaavaa teillekin :) Kotia on koristeltu myös narsisseilla ja tulppaaneilla, jotka tuovat heti keväisemmän olon, vaikka ulkona on satanut vettä koko päivän... On se tämä ilma epäreilua, kun Lapissa jossain Levin tienoillakin mennään lumisateen ja poudan välimaastossa, vaikka lämpöasteita sielläkin on ollut. Mutta kyllä kaikista masentavinta on tällainen vesisade ja harmaus...



Noo, ainakin viestit vieraskirjassani piristivät jälleen - kiitokset PK:lle ja Jarille, oikein ihanaa pääsiäistä ja kevättä teillekin! Aurinkoa odotellessa... :)

Pääsiäispäivän itse tehty pasha hedelmäpedillä :)

Teidän Jasmin

torstai 1. huhtikuuta 2010

Ihanaa pääsiäistä ja huhtikuuta teille!



Viikonloppuna allekirjoittanut hyppää taas leipurin saappaisiin ja aloittaa leivonnaisten teon pääsiäiselle, nam! Toivottavasti tekin kaikki tulette näistä pyhistä ja pitkästä viikonlopusta nauttimaan perheen tai ystävien parissa - kyllähän sitä tosin yksinkin on hyvä välillä olla ja vain rentoutua... Itsellä on tässä viime aikoina ollut sellaista härdelliä, että tuntuu ihanalta ajatukselta vain lököillä pari päivää, lukea kiinnostavaa kirjaa ja kuunnella hyvää musiikkia. Olen itse vain niin huono olemaan täysin paikoillani, että aina pitäisi oikein keksimällä keksiä jotain puuhaa. Muuten on vielä huono omatunto siitä, ettei tee mitään... Täytyisi varmaan opetella rentoutumaan ja rauhoittumaan oikealla tavalla :)

Monilla tutuillani ja kavereillani on vaikka mitä pippaloita ja illanistujaisia tulevien päivien aikana, mutta itselläni huominen menee hoidellessa erästä työhommaa ja muutoin meinaan keskittyä noihin leivonta- ja kokkailupuolen juttuihin. Kateeksi kävi ainoastaan ystävääni, joka lähti tänään pariksi päiväksi Leville, koska viime keväänä rakastuin siihen paikkaan yllättävän paljon. En pistäisi pahakseni, vaikka tälläkin kertaa olisin siellä mukana, mutta huominenkin on niin kiirettä, etten edes ehtisi... No, kyllähän tässä on vielä ihanaa kevättä jäljellä, jolloin ehtii tehdä vaikka mitä kivaa!


Levillä viime vuonna :)

Eiliset kuvaukset kiuasfirmalle menivät todella mukavasti ja odotan kovasti valittujen kuvien näkemistä :) Kuvauksiin menin aamulla kahdeksaksi, niistä siirryin suoraan liikkeen puolelle esittelytehtäviin ja kotiin tulin illalla - kaikin puolin oli kyllä mukava päivä ja kyllähän sitä kivojen ihmisten kanssa mielellään töitä tekeekin.

Tämän viikon uusia lehtiä selatessani ja lukiessani on tullut taas kertaalleen sellainen olo, että kyllä joitain ihmisiä sitten jaksetaan kiusata... Tietyllä tavalla olen myös jo äärimmäisen kyllästynyt kaikkiin noihin Merisalo, Nova Group, lahjonta yms. -juttuihin. Sympatiani ovat täysin Marja Tiuran puolella, jota on mielestäni jo ihan tarpeeksi kauan riepoteltu mediassa. Verkkouutisille hän olikin todennut, että joku pelaa likaista peliä ja sellainen voi hyvinkin olla mahdollista. Itse olen tässä vuosien aikana, ja varsinkin viime kuukausien aikana huomannut, kuinka sairaita ihmisiä on olemassa, joten toisen nimissä puhuminen tai asioiden tekeminen ei ole lainkaan mahdotonta. Toivottavasti toimittajat löytävät näiden aiheiden tilalle jossakin vaiheessa jotain uuttakin - se tekisi varmasti hyvää kaikille!

Nyt oikein mukavaa iltaa teille ja kuullaan tässä pääsiäisenä!

Teidän Jasmin

Osallistujat