sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Leipomaan leipomaan :)
Kohta saan tosiaan ruveta leipomaan äidilleni, jolla on tänään 8. helmikuuta syntymäpäivä. Teen pitkästä aikaa hänen suosikkinsa minun leipomisistani, eli marenkikakun kermavaahto-hedelmä -täytteellä. Itse en ole ennen tätä kyseistä leivonnaista ollut mikään marengin ystävä, mutta kotona tehtynä se on sanoinkuvaamattoman paljon parempaa, kuin kaupasta ostettuna - kannattaa siis nähdä vähän vaivaa, niin maussa se korvataan ;)

Kuluneella viikolla olen iltaisin tutustunut pariin minulle uuteen tv-ohjelma -tuttavuuteen, ja niissä on ruvennut aina sama asia ärsyttämään. Itsekin kyllä välillä kiroilen ja joskus ehkä liikaakin, mutta en ymmärrä, miksi sitä täytyy tehdä televisiossa... En ole viime jaksoa aiemmin koskaan katsonut Maria -talkshowta ja olin aika yllättynyt sen teennäisyydestä. En ole nimittäin ikinä ollut sitä mieltä, että itsestä pitäisi tehdä jotenkin typerämmän tai lapsellisemman oloinen ollakseen hauska. Eikä tuota ohjelmaa parantanut lainkaan se, että juontaja käyttää todella rumaa kieltä ja haluaa vielä jollain tavoin korostaa sitä.

Toinen uusi tuttavuus on ollut Martinan ja Eskon vauvakuumetta, jonka uskon ja toivon tekevän hyvää tätä paria kohtaan oleville ennakkoluuloille. Kiroilua on tässäkin ohjelmassa ollut ja paljon, mutta sentään he itsekin jossain ovat sanoneet sen hieman haittaavan. Tässä "showssa" henkilöt tuntuvat kuitenkin olevan luonteeltaan aitoja ja sellainen on aina hienoa. Teennäisyyttä on joka paikassa liikaa, joten tämä oli varsin virkistävä kokemus :) Martinan olen vuosia sitten kerran tavannut ja silloinkin hän vaikutti todella asialliselta tyypiltä, joten hyvää jatkoa heille :)

Viikonloppuna tuli jälleen nautittua ystävien seurasta ja käytyä muun muassa pulkkamäessä, joka oli ihanaa vaihtelua - lapsenmielisyydestä on hyvä pitää kiinni missä iässä tahansa. Suosittelen muillekin!

Ulkoilua on muutenkin mukavaa harrastaa nyt, kun lunta on todella paljon, mutta kovat pakkaset eivät kuitenkaan vaivaa. Töiden jälkeen kaikki vaan laduille suksien kanssa tai kävelylenkille, sillä koko maassa vaikuttaa olevan nyt lauhempi keli - esim. Oulussa mennään lumisateessa noin -5 asteessa ja Helsingissä vielä lähempänä nollaa, vain parin asteen pakkasissa :)

Mutta nyt tämä leipuri lähtee hommiin, palataan asiaan jälleen!

Teidän Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat