sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Mahdollisesta ehdokkuudestani
Parin viime viikon ajan lehdistä ja netistä on saanut lukea juttuja koskien sitä, että olisin ryhtymässä eduskuntavaaliehdokkaaksi tulevana keväänä. Toimittajille, jotka asiaa ovat kysyneet, olen sanonut lähteväni innolla mukaan, mikäli ehdokaspaikka minulle annetaan. Piirimme alueella on vielä vahvistamatta viisi paikkaa - yksi kuusamolaiselle ehdokkaalle ja neljä oululaisille. Asiasta on toki käyty useita keskusteluja ja mikäli mukana olen, olen mukana täysillä.

Tiedän aiemmin sanoneeni, että haluan lähteä kyseisiin vaaleihin vasta vuonna 2015, mutta se ei vähennä lainkaan intoani olla mukana jo nyt. Mikäli näissä asioissa haluaa edetä ja tehdä lisää työtä niiden parissa, mielestäni silloin täytyy vaan rohkeasti olla mukana ja pyrkiä eteenpäin.

Pitkään politiikassa mukana olleet ystäväni ovat minua kovasti varoitelleet politiikan raadollisuudesta ja varsinkin siitä, miten ehdokkaat ja poliitikot saavat kuunnella haukkuja ja muita negatiivisia puheita. Olen ottanut kaikki neuvot ja ohjeet kiitollisena vastaan, mutta vuosien saatossa olen kyllä oppinut kuulemaan vaikka minkälaista palautetta. Kyllä sellaiseen on tavallaan niin tottunut, etteivät tuntemattomien pahat sanat enää hirveästi haavoita. Kritiikkiä ja palautetta kuuluu toki kuunnella ja ottaa vastaan, mutta asioiden ilmaisutyyli kertoo jo aika paljon siitä, miten mihinkin on hyvä suhtautua. Negatiivinen kritiikki voi opettaa paljonkin, mutta turhaan riehumiseen, haukkumiseen ja riidanhaastamiseen ei voi, eikä mielestäni kuulukaan suhtautua mitenkään vakavasti.

Mikäli ehdokkaana olen, en näe itseäni pelkästään julkkisehdokkaana, kuten monissa paikoissa on kirjoitettu. Olisin sitä, jos lähtisin vasta nyt mukaan koko politiikkaan tai jos lähtisin sinne vain pelkkänä tunnettuna nimenä. Sitä nimitystä vastaan puhuvat kuitenkin useat asiat - Kokoomuksessa olen ollut mukana 10 vuotta (vuoden 2000 kesästä lähtien), vuodesta 2004 olen tehnyt vaalityötä toisille ja ollut toiminnassa niin paljon mukana, kuin on ollut mahdollista. Vuoden 2008 kunnallisvaaleissa itse olin ehdolla ja saavutin varavaltuutetun paikan, sekä pääsin nuorisoasiainlautakunnan jäseneksi. Olen paikallisyhdistyksemme hallituksessa, mukana Osuuskauppa Arinan edustajistossa ja ehdokkaana marraskuussa pidettävissä seurakuntavaaleissa. Näiden lisäksi aloitin nyt syksyllä Pohjois-Pohjanmaan Lastenliiton puheenjohtajana - toiminta sen parissa alkaakin kunnolla jo marraskuun aikana.

Olen halunnut kasvattaa tehtävieni määrää suuren mielenkiinnon takia ja olen saanut mahdollisuuden siihen, koska oma porukkamme on nähnyt omistautumiseni sekä tunnollisuuteni kyseisille asioille.

Mikäli teillä, jotka blogiani luette, on jotain kysyttävää tai kerrottavaa, kirjoittakaa terveisenne vieraskirjaani. Vastailen teille heti, kun sivuillani käyn.

Tämä viikonloppu on mennyt aika lailla koneella - on tullut kirjoiteltua Lastenliittoon liittyviä tekstejä, samoin kuin ajatuksia ajankohtaisista asioista Pohjoisen ääni -blogiin, joka aukeaa huomenna Kalevan verkkosivuilla. Seurakuntavaaleihin liittyviin vaalikoneisiin olen myös vastannut ja nuorten ehdokkaiden sivuston löydätte seuraavasta linkistä: http://www.ensimmainenkerta.fi/app/ehdokaspankki/view/-/id/139

Koneella istumisen lisäksi olen poikennut juna-asemalla hakemassa lipun Helsinkiin - sinne suuntaan taas huomenna illalla. Takaisin Oulussa tulen olemaan marraskuun alkuun mennessä ja marraskuun puolen välin jälkeen pääsen nauttimaan Puerto Ricon lämmöstä rakkaani seurassa. Ehkä sitä saa pikku hiljaa totutella ajatukseen, että hyviä asioita voi tosiaankin tapahtua. Niillä tarkoitan sekä politiikkaan, että yksityiselämääni liittyviä juttuja. Tavallaan tiedän ansainneeni ne, mutta tavallaan sitä on entisten juttujen takia niin tottunut pettymyksiin, että paremminkin osaisin odottaa niitä, kuin mukavia yllätyksiä. Yritän siis parhaani mukaan vain totutella kaikkeen ja nauttia :)Teidän Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat