sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Onnellinen eduskuntavaaliehdokas MäntyläEilen lauantaina, eli 6.11. eduskuntavaaliehdokkuuteni vahvistettiin piirimme syyskokouksessa. Olen asiasta aivan käsittämättömän onnellinen ja kiitollinen – on mahtavaa huomata, miten minuun luotetaan ja tekemisiäni puolueessa arvostetaan. Tätä olen halunnut ja tämän eteen olen töitä tehnyt, vaikka tavallaan tästä ne työt vasta alkavatkin. On kuitenkin ihana tietää asia jo varmasti ja puhua yhtenä Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen 18 ehdokkaasta. Meillä on aivan loistava ehdokasjoukko kaiken kaikkiaan ja eilenkin osaltani korostin sitä, että pyritään kulkemaan, kiertämään ja tekemään mahdollisimman paljon vaalityötä yhdessä, yhtenä tiiminä. Vaikkakin useat ehdokkaamme olen tuntenut jo vuosien ajan, osaan yhä yllättyä heistä positiivisesti – kaikki kannustamme toisiamme ja ”joukkueemme” henki on todella hyvä. Kuten olen täällä useasti aiemminkin kirjoittanut, olen todella onnekas, että saan kuulua tähän mahtavaan porukkaan ja puolueeseen. Vaaleihin lähden nöyränä ja innokkaana, oululaisia kuunnellen ja heidän sanaansa ja mielipiteitään eteenpäin vieden. Kansanedustajuus on kansalaisten edustamista, joten ei noita hommia vaan itsensä eteen tehdä – sen haluan pitää mielessä aina.

http://www.kaleva.fi/uutiset/jasmin-mantylasta-eduskuntavaaliehdokas/876718
http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/muut.shtml/1219526/jasmin-mantyla-ehdolle-eduskuntavaaleihineduskuntavaaleihin

Nenäpäivää viettämässä Oulun Yle -radiossa 5.11.2010 ;)

Taas on aikaa vierähtänyt siitä, kun olen blogiani päivittänyt, mutta kirjoittelen nyt taas hieman pidemmän raportin viime viikkojen tapahtumista :)

Helsingissä viihdyin taas vajaat pari viikkoa ja siellä ollessa aika kyllä kuluu nopeasti. On nähty kirkkoja, museoita, uusia elokuvia ja teatteria. On vietetty aikaa Oskarin seurassa niin maissa, kuin laivallakin ja messuiltu likkakavereiden kanssa. Kaikesta olen nauttinut suunnattomasti, mutta KOM-teatterin Kone-esitys oli ”hieman” liikaa tällaiselle kokoomuslaiselle. Hyvät näyttelijät, mutta esitys ei vaan kolahtanut ihan oikealla tavalla allekirjoittaneelle.


Helsingin kantakaupungin vanhin kivitalo, eli Sederholmin talo vuodelta 1757


Helsingin upea tuomiokirkko


Uspenskin katedraali


Uspenskin katedraali

Ystävieni kanssa olimme katsomassa Teatteristudio Pasilassa Oskarin(kin) ”Miltä parta tuntuu” –esitystä ja siitä kyllä tykkäsimme. Erikoinen, mutta hauska venäläinen näytelmä – näyttelijöinä olivat myös muun muassa mahtavat Sami Uotila, Risto Kaskilahti ja Sanna Majuri. Samojen ystävien kanssa messuiltiin viinin ja ruoan merkeissä myöhemmin reissuni aikana, tunnelmat näette kuvista :)

Ihana messuseuralainen Hanna


Hannan ja Ninan messuseurassa :)

Laivalla en ole pitkiin aikoihin ollut, joten pe-su –risteily Viking Gabriellalla oli varsin mukavaa vaihtelua. Saimme viettää lauantain Tukholmassa ja ilman kylmyydestä huolimatta päivä oli ihana.

Tukholmassa
Vasa-museon upea sotalaiva Vasa

Ensi viikolla alkavat suunnittelutyöt vaaleja varten ja reilun viikon kuluttua suuntaan taas Helsinkiin. Sitten lähdemmekin viikoksi Puerto Ricoon, ja tilauksessani on vain paljon rentoutumista, lämpöä ja aurinkoa. Tekee hyvää tämän kylmyyden keskelle, eilen kun Ouluun satoi ensilumikin.

Kuluneen viikon maanantaina sain jälleen osallistua kaupunginvaltuuston kokoukseen, jossa äänestettiin siitä, pitäisikö Oulussa järjestää kallioparkin rakentamista koskeva kansanäänestys. Äänestin ei, kuten muutkin puolueemme edustajat. Näen asian yksinkertaisesti siten, että kun ihmiset äänestävät kunnallisvaaleissa valtuutetut kaupungille neljän vuoden kaudeksi, äänestäjät antavat silloin valtuutetuille vallan tehdä päätöksiä koskien kaupungin tai kunnan asioita. Kaikissa vaalikoneissa (vuoden 2008 kunnallisvaalien alla) kysyttiin ehdokkaiden kantaa kallioparkkiin, joten kyllä ne mielipiteet ovat olleet vapaasti luettavissa koko ajan.

1. - 5.11. eli kuluneen viikon ma-pe oli seurakuntavaalien ennakkoäänestys ja ilolla luin uutisia siitä, miten vilkkaasti ihmiset ovat käyneet äänensä jättämässä. Itsekin äänestän kaikissa vaaleissa ennakkoon, sitten voi vaalipäivänä vaan keskittyä jännäämään, miten käy. Näissäkin vaaleissa olen ensimmäistä kertaa ehdolla ja Oulun Karjasillan seurakunnan ehdokkaana. Seurakuntaneuvostoon pyrin numerolla 98 ja kirkkovaltuustoon numerolla 27. Mikäli ette ole vielä äänestäneet, niin muistakaa, että varsinainen äänestyspäivä on 14.11. ja joillain paikkakunnilla myös 15.11. Nettisivusto Kotimaa24 teki pari päivää sitten minusta puhelinhaastattelun seurakuntavaaleihin liittyen, joten tässä linkki siihen:
http://www.kotimaa24.fi/uutiset/736-jasmin-mantyla-kirkossa-voi-vaikuttaa-osallistumalla-ei-eroamalla

Perjantaina 5.11. oli taas Nenäpäivä ja itsekin olin sitä viettämässä Oulun Yle -radiossa. Paikalla olivat myös mm. kokki-guru Janne Pekkala, näyttelijä Janne Raudaskoski ja Kärppien pelaaja Atte Ohtamaa. Seuraavassa juttua kivasta iltapäivästämme:
http://yle.fi/alueet/oulu/2010/11/nenapaiva_avasi_kukkaronnyorit_2094884.html?origin=rss
Kirjoitellaan ja kuullaan jälleen - nauttikaa läheisistänne ja olkaa kiltisti :)

Teidän Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat