tiistai 3. toukokuuta 2011

Ihana toukokuu!


Vappuaattoa tuli vietettyä oikein hyvissä ja hauskoissa tunnelmissa - ensin perinteisellä vuosittaisella piknikillä äitini seurassa, sen jälkeen perheen ja sukulaisten kanssa pihallamme grillatessa ja illaksi siirryin vielä ystäväni luokse kaupungille. Kaupungilla tuli illan mittaan tavattua paljon tuttavia ja oli mukavaa nähdä taas sellaisiakin tyyppejä, joihin en ole muuten pitkiin aikoihin törmännyt :) Tuo minun ja äitini yhteinen vuosittainen vappupiknik on ihan mielenkiintoinen juttu... Vappuna on joka vuosi niin hirveän kylmä, että miltei aina jäädymme kuohuviinin ja piknik-korin kera jonnekin ulos - paikka piknikille vaihtuu joka vuosi ja tänä vappuna löysimme kauniin paikan Oulujoen rannalta. Hauskaa oli kyllä, mutta sen lisäksi oli aivan järkyttävän kylmä... Ensi vuonna tietenkin taas uudestaan, sillä perinteistähän on pidettävä kiinni :)Pitihän meidän Mauku-kissanikin yrittää ottaa mukaan vapun viettoon ;)

Sain ystävältäni kuvia, jotka on otettu 17.4.2011 Oulussa, Kokoomuksen vaalivalvojaisissa - laitan ne teille tähän alle. Tulosten selvittyä meitä ehdokkaita ei ollut enää montaa paikalla, mutta meidät paikalla olleet kukitettiin, ja sen jälkeen pidimme vielä lyhyet puheet muulle yleisölle. Eihän tuosta kokemuksesta voinut olla muuta, kuin hurjan kiitollinen ja onnellinen! Kuvassa kanssani Henri Heikkinen (vasemmalla), piirimme puheenjohtaja Tomi Kaismo (mikrofonin kanssa) ja Outi Ervasti (oikealla)
Sunnuntaina, eli vappupäivänä olin hieman väsynyt lauantai-illan vuoksi, mutta heräsin silti aamulla aikaisin ja rupesin valmistelemaan iltapäivää. Suuntasin klo 13 erään Pohjois-Pohjanmaan Lastenliittomme hallituksen jäsenen kanssa Kokoomuksen piiritoimistolle kasaamaan tavaroita, jotka sitten roudasimme Oulun kauppatorille. Klo 14-16 olimme torilla tapaamassa ihmisiä, jakamassa lapsille ilmapalloja, mehua, keksejä yms., sekä viettämässä kaikkien paikalla olevien kanssa mukavaa vappupäivää.

Useat ihmiset tulivat tutustumaan Lastenliiton toimintaan ja oranssit ilmapallomme levisivät iloisesti Oulun katukuvaan - näkyvyyttä ja tunnettavuutta tässä liitollemme nyt kaivataankin, jotta saamme toiminnan kunnolla käyntiin! Alkukesästä vielä kokoonnumme hallituksemme voimin ja kartoitamme kesätapahtumat, joihin tulemme Oulussa osallistumaan - täältäkin voitte sitten lukea niistä tarkempaa tietoa. Ja ottakaa yhteyttä vaikka minuun, joko sähköpostilla tai puhelimitse, mikäli olette kiinnostuneita olemaan mukana toiminnassamme; uudet jäsenet toivotamme ilolla tervetulleiksi! Alla kuvia Lastenliiton vapusta - päivän aikana paistoi aurinko, tuuli, satoi räntää ja tulipa taivaalta yllättäen rakeitakin... Sinnikkäästi olimme kuitenkin sovitun ajan ulkosalla ja kyllä se sitten palkittiinkin ihania ihmisiä tapaamalla :)Tämä viikko alkoikin sitten mahtavissa merkeissä - maanantaina heti uutisoitiin Osama bin Ladenin kuolemasta. Tuota uutista on odotettu ja kaivattu vuoden 2001 hirvittävästä syyskuusta lähtien! Tässä tapauksessa tuo ratkaisu oli ainoa oikea ja täysin oikeutettu. Näköjään noita tuon tyylinkin johtajia saadaan pikku hiljaa pois pelistä; ensin Saddam Hussein ja nyt Osama bin Laden.

Olen nyt ensimmäistä kertaa tykännyt Barack Obaman puheista ja teoista, sillä vihdoinkin hän osoitti pystyvänsä todella taistelemaan terrorismia ja bin Ladenin tyylisiä hallitsijoita vastaan. Yhdysvaltojen presidentin tulee olla valmis tuollaisiin päätöksiin ja tekoihin, eikä terrorismia kannattavissa kulttuureissa kasvaneita ihmisiä saada kauniilla sanoilla muuttumaan ja lopettamaan hyökkäyksiään länsimaita kohtaan.

Ihmiset, jotka ovat blogiani pitkään lukeneet, tietävät minun olleen aina republikaanien kannattaja mutta demokraateissa on yksi henkilö, jota olen kuitenkin miltei koko elämäni ihaillut - Hillary Clinton. Ajatukseni ovat kuitenkin muuttuneet paljon positiivisimmiksi Obamaa kohtaan näiden parin päivän aikana. Siitä huolimatta laitan teille tähän alle linkit George W. Bushin lausuntoihin bin Ladenin kohtalosta; hän on tietenkin halunnut tätä kohtaloa Osamalle koko ajan. Parempaa olisi enää ollut vain se, että tämä olisi saatu aikaiseksi jo Bushin presidenttiyden aikana, mutta parempi myöhään, kuin milloinkaan!

http://www.cbsnews.com/8301-503544_162-20058791-503544.html
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/George%20W%20Bush%20kommentoi%20bin%20Ladenin%20kuolemaa/art-1288386219451.html


Teidän Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat