sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Järkyttäviä uutisia kaiken hyvän keskelle...

Tänään olen lukenut ja kuunnellut uutisia todella järkyttyneenä siitä, miten hirveitä tekoja ihmiset tekevät ja kuinka väärin heitä rangaistaan. Olen täällä blogissani ennenkin paasannut liian pienien rangaistusten vuoksi, mutta tämä viimeisin uutinen tuo samaisen aiheen jälleen esille. Olette varmasti lukeneet eilen illalla tapahtuneesta ampumisesta täällä Oulussa, eräässä pizzeriassa Kaukovainiolla. Epäilty/ampuja omaa hurjan rikostaustan; hänet on muun muassa tuomittu elinkautiseen taposta kuusi vuotta sitten. Sen jälkeen hän on ehtinyt syyllistyä myös useisiin pahoinpitelyihin ja nytkin hän oli lomalla/vapaalla vankilasta... Tässä eräs linkki em. aiheesta: http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2012/02/1497699/oulun-ampujaksi-epailty-tuomittu-raaasta-kirvessurmasta

Tällaisesta on tultava loppu ja mahdollisimman pian - ihmiset, jotka kykenevät tällaiseen julmuuteen, ansaitsevat viettää lopun elämänsä ns. kiven sisällä. Ei heitä kuulu päästää vapaalle vankiloista, koska he eivät enää ansaitse minkäänlaista vapautta oman elämänsä suhteen. Kyseisellä henkilöllä on nyt kontollaan kahden ihmiselämän lopettaminen, sekä sen lisäksi liuta pahoinpitelyitä - unohtamatta sitä, kuinka eilen tappamisen ohessa hän ampui myös toista henkilöä, joka on hoidettavana sairaalassa.

Kun tänään aamulla kuulin tästä tapauksesta, en tietenkään osannut yhdistää tätä ampujaa tuohon muutama vuosi järkyttäneeseen kirvessurmaan. Joitain vuosia sitten kaveripiiriini kuului muutama henkilö, jotka piiristäni halusin myös äkkiä pois; he tunsivat hyvinkin tämän kirvessurmaan syyllistyneen henkilön ja silloin tämä tyyppi istui vielä tuomiotaan. Kun heidän ystävyytensä ja yhteytensä tähän surmaajaan tuli tietooni, poistuin heidän porukoistaan todella nopeasti takavasemmalle. Kenellekään en pahaa toivo, mutta tällaisille kamaliin tekoihin syyllistyville ja syyllistyneille ihmisille en todellakaan toivo mitään positiivista tai hyvää. Heitä kohtaan ei kuulu tuntea sympatiaa tai sääliä; jos edes satutat toista ihmistä, olet kovan tuomion siitä ansainnut. Siinä suora ja rehellinen mielipiteeni.

Aiheesta toiseen ja paljon aurinkoisempaan!


Tämä Mäntylän neiti on jälleen jatkanut kreikan kielen opiskelua. Nyt kun kreikan aakkoset ovat jo jääneet hyvin mieleen, niin opiskelu sujuu paljon nopeammin ja kyllä sitä tänä kesänä osaa paikallisten kanssa jutella taas muutamia asioita viime vuotta enemmän :) Olen viime päivien aikana ollut paljon yhteydessä Kreikan tiimipomoni kanssa ja päädyimme siihen lopputulokseen, että muutan Rhodokselle 12.4. paikkeilla - etsin itselleni vain sopivat lennot ja siellä asuntoni minua sitten jo odottaakin. Hoidamme minulle nyt ensin (kuten viime vuonnakin) vain menolipun ja varailen sieltä sitten jossakin vaiheessa paluulipun Suomeen. Tulen takaisin Ouluun elokuun lopussa tai syyskuun alussa; katsotaan siellä sitten, kumpi sopii paremmin.

Monet englantilaiset, jotka olivat hotelleillamme lomalla viime kesänä/syksynä, ovat kirjoitelleet minulle nyt viime viikkojen aikana ja varmistelleet, että olenhan siellä tänäkin vuonna töissä :) Useat samat henkilöt ovat tulossa samaiseen paikkaan tänäkin vuonna ja he odottavat tapaamistamme sekä lomaansa kovasti - itsekin rupean taas pikku hiljaa olemaan sinne muutostani ihan innoissani ja täpinöissä! IHANAA! :)
Olen nyt myös aina aamutreenini jälkeen treenannut tiimimme klubitansseja sekä niitä tansseja, joita opetamme hotellien lapsivieraille päivittäin - musiikit halusin mukaani viime syksynä, jotta pystyn palauttamaan kaiken kirkkaasti mieleeni ennen saarelle paluutani.

Oikein ihanaa ja energistä alkavaa viikkoa teille kaikille, yritetään pysyä positiivisina ja nähdä kauneutta rumienkin asioiden keskellä :)


Teidän Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat