torstai 21. elokuuta 2008

Puhalletaan yhteen hiileen


Olin eilen yhdistyksemme Oulujoen Kokoomuksen tilaisuudessa, jossa kävimme läpi tulevien kunnallisvaalien asioita. Sivujamme uudistetaan parhaillaan ja sinne on tulossa jokaiselle ehdokkaallemme oma osio, jonka kautta meihin kaikkiin pääsee tutustumaan paremmin.

Toki jokaisella on omat itselle tärkeät asiat mielessä kuntapolitiikan suhteen, mutta toisia kuuntelemalla ja toisten kanssa ajatuksia vaihtamalla saa hommiin aina uutta potkua. Oli myös hyvä huomata, kuinka monista asioista meillä on samankaltaisia mietteitä.

Oulussa on jo pitkään ollut tapetilla kallioparkin rakentaminen, samoin kuin nyt viime aikoina puhetta on keskitetty kuntaliitoksiin. Nuo kaksi asiaa ovat toki tärkeitä ja mielestäni ne kuuluu selittää selkeästi heillekin, jotka eivät itse politiikassa ole mukana. Vasta silloin jokainen voi muodostaa niistä oman selkeän mielipiteensä.

Minä taas henkilökohtaisesti mietin ja haluan ajaa vanhustenhoitoon liittyviä asioita, samoin kuin Oulun kehittämistä matkailun kannalta. Millä tavalla voimme kehittää resurssejamme ja hyödyntää niitä? Tuo on tärkeä kysymys jo taloudenkin kannalta. Kehittämisen vuoksi tärkeitä juttuja ovat kulttuuri ja ympäristöasiat. Molempiin pitäisi panostaa ja kiinnittää huomiota – mitään ei myöskään tapahdu, jos asioista vain puhutaan. Meidän jokaisen täytyy puhumisen lisäksi ruveta toimimaan.

Liian monet oululaiset ajattelevat kaupungin kehittämisen ja kallioparkin rakentamisen olevan yksi ja sama asia. Kallioparkki on toki osa kehittämispuolta, mutta siihen kuuluu paljon muutakin. Voimme kaikki miettiä, miten paljon eloa saamme lisää Oulun keskustaan, jos ja kun autot on siirretty ns. maan alle. Eivätkä kallioparkin kustannusasiat liity mitenkään esim. vanhusten tai nuorten asioiden hoitoon.

Kaikista mieltä vaivaavista asioista kannattaa kunnolla ottaa selvää, ennen kuin niitä lähtee tuomitsemaan. Itselläni on sellainen tyyli, että jos haluan lisää tietoa jostain, niin kysyn ja hankin tietoa. Suosittelen sitä toimintatapaa muillekin!

Nyt tulevana lauantaina 23.8. menemme Kokoomuksen talkooporukan kanssa siivoamaan Tuiran rantaa. Toivottavasti taas saadaan hyvä porukka kasaan ja laitetaan hihat heilumaan ;)

Vieraskirjaani oli taas käyty jättämässä terveisiä… Nainen -76, olit kyllä oikeassa siinä, että jokaisen on oikeus lähteä ehdolle vaaleihin, mutta kuten viime kirjoituksessanikin totesin, en ole sinne lähdössä ulkonäön tai julkisuuden vuoksi. Kauneudella tai muilla yhtä pinnallisilla asioilla ei kuulukaan olla mitään tekemistä politiikan kanssa. Mukaan täytyy saada sellaisia ihmisiä, jotka pystyvät siellä toimimaan ja ovat oikeasti kiinnostuneita kotikuntansa asioista. Mutta kuuluu ottaa myös se fakta huomioon, ettei ole mitään syytä jättää jotain äänestämättä vain sen vuoksi, että kyseinen henkilö on julkisuudesta tuttu tai hyvännäköinen. Ulkonäkö ei siis takaa fiksuutta, mutta ei myöskään vie sitä pois.

Nina olikin jo siellä heti käynyt minua puolustamassa :) Kiitos sinulle, mutta eipä haukuta ketään rumiksi… Eihän?

Kannustajalle ja Ousulle myös kiitoksia. Kannustaja uskoo, että menen läpi vaaleissa – se on hienoa kuulla ja sitähän toki toivotaan! Varmastihan sitä ei tietenkään pysty tietämään ennen kuin 26.10. illalla...

Seuratkaa kuulumisia ja laittakaa terveisiä tai kysymyksiä tulemaan, mikäli sellaisia mieleen juolahtaa!

Teidän Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat