lauantai 1. marraskuuta 2008

Läheisiä kuuluu kuunnella – siis todella Kuunnella

Aihe on minulle itselleni tärkeä ja olen jo pitkään ajatellut otsikon mukaisesti. Halusin kirjoittaa teille tästä katsottuani perjantain (31.10.) Huomenta Suomi – lähetystä.

Ohjelmassa käytiin läpi viime aikojen järkyttäviä ”perhemurhia” ja puhuttiin siitä, kuinka joidenkin ihmisten on vaikeata myöntää, että heillä menee huonosti. Nykyajan ihmiset eivät kykene kertomaan monesti edes ystävilleen mokanneensa muun muassa raha-asioissa. Sellaisesta salailusta ja asioiden patoamisesta voi aiheutua vaikka minkälaista harmia.

Ihmisiä kyllä kehotetaan aina puhumaan, mutta entä jos ei ole ketään, jolle puhua? Eivät yksinjääneet lähde helposti etsimään ulkopuolista apua, kun useita ystäviäkin omaaville se on vaikeata. Eikä ulkopuolisten tukea ikinä voi verrata siihen, mitä läheisiltä voi saada.

Itse en ole koskaan ollut niin masentunut, että voisin siihen liittyvää todellista tuskaa täysin ymmärtää. Jokaisen ihmisen elämässä toki tulee hetkiä, jolloin vain tarvitsee kuuntelijaa ja olkapäätä, jota vasten itkeä. Olen itse aina ollut sellainen ihminen, että mieluummin käyn tietyn asian jonkun yhden ja saman läheisen henkilön kanssa läpi, enkä niin sanotusti lähde asioista kaikille juoruamaan. Harmikseni olen välillä saanut huomata, että tänä päivänä ihmiset laittavat etenkin työasiat kaiken muun edelle. En itsekään varmasti aina toimi oikein, mutta tällaisissa asioissa kannattaisi edes yrittää toimia toisin.

En usko, että raha ja materia voivat korvata kaikki ihmis- ja ystävyyssuhteet. Jokaisella on vain yksi elämä ja se pitäisi käyttää hyvin – itseään, sekä toisia kohtaan. Jos läheiselläsi on sinulle asiaa, hänelle pitäisi vain tehdä aikaa. Itseäni loukkaa tosi paljon, mikäli minulle ei anneta mahdollisuutta purkaa tuntojani ja sydäntäni, kun minusta siltä tuntuu. Rupesinkin miettimään, kuinka raskaasti sellaisen ottaa heikomman luonteen omaava ihminen. Ihmisten tunteet ja ajatukset kuuluu ottaa tosissaan ja niitä täytyy kunnioittaa – ei hyväsydämisyys ole rikos, eikä se maksa mitään. Uskon myös, että läheisiin ja ystäviin pitäisi tutustua sen verran paremmin, että heistä on mahdollista aistia ja huomata helpommin, mikäli jokin on vialla tai muuttunut.

Mielestäni meillä kaikilla on oikeus ja velvollisuus huolehtia oman itsemme lisäksi heistä, jotka elämäämme kuuluvat. Emme saa mennä unohtamaan ystäviämme, emmekä heidän tunteitaan.

Muutama ihana ihminen oli taas muistanut minua vieraskirjani kautta. Jotkut teistä rupeavatkin käymään jo tutuiksi! Sehän on tietenkin vain hyvä juttu.

Moikka Jaska! Hyvä, jos kirjoitukseni herättävät uusia ajatuksia teissä ja saavat aina tiettyjä aiheita pohtimaan. Silloin olen onnistunut ainakin jossain :)

Kiitoksia sinulle Kaitsu onnitteluista! Kyllä tuo äänimäärä on erittäin jees myös allekirjoittaneen mielestä.

Terve taas ”Ihastunut”! Kiitos myös sinulle onnitteluista – hyvä, kun nyt ehdit tänne. Parempi myöhään kuin milloinkaan! Täällä me tosiaan Oulussa saamme jo nauttia lumesta. Lumisade alkoi eilen iltapäivällä ja vieläkin kinokset ovat maassa. Ihanaa kyllä, kun ei ole lumen vuoksi enää niin pimeätä ja masentavan näköistä ulkona. Kunhan lunta sitten vaan riittäisi tänä vuonna sinne joulullekin. ”Jollei jouluna ole lunta, voiko joulupukki tullakaan…” Itse olen ihan jouluhullu, jonka varmasti tulette täällä huomaamaan joulun lähestyessä. Em. varoituksen ohessa voin antaa lupauksen siitä, että kirjoittelen teille joulukuun aikana kivoja vinkkejä muun muassa joulubrunssille :)

Eilen eli perjantaina olin työkeikalla K-maatalous – liikkeessä täällä Oulussa ja oli aivan ihana päivä kaikin puolin. Olen ollut samaisessa paikassa hommissa pari kertaa aiemminkin ja sieltä tulee aina lähdettyä hymy huulilla kotiin. Mukava henkilökunta ja kivat asiakkaat takaavat sen!

Itse olen viikonlopun kotosalla, mutta pitäkää te hauskaa ja huolehtikaa toisistanne!

Teidän Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat