perjantai 4. maaliskuuta 2011

Kalevan Pohjoisen ääni -blogini nro 9 / 3.3.2011

Voi mitä tuhlausta!Joka puolella maailmaa on huonosti toimeen tulevia ihmisiä, myös kotimaassamme Suomessa. Meillä järjestetään vuosittain valtakunnallisia avustustilaisuuksia, joissa jaetaan ruokaa ja muita välttämättömiä tarvikkeita työttömille ja muuten heikossa tilanteessa oleville. Olen jo vuosien ajan ihaillut oululaisen Ytyän (Yhteistyötä työttömät ry.) toimintaa, sillä ruoan jakamisen ohessa se porukka järjestää myös erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia ehkäisemään mm. syrjäytyneisyyttä ja yksinäisyyttä.

Ruokatarvikkeisiin liittyy monia määräyksiä ja viimeisistä käyttöpäivämääristä tulee tietysti pitää kiinni, mutta kyllä ruokaa heitetään paljon turhaankin pois.

Eräs läheiseni kertoi minulle jokin aika sitten asian, joka jäi todella vaivaamaan minua. Ruokatarvikkeita kuljettanut rekka oli jonkin töytäyksen seurauksena kaatunut, mutta koska lastissa oli ollut vaikka mitä tuotteita, rekan kaatuminen ei ollut vaikuttanut mitenkään niihin kaikkiin. Siitä huolimatta lastin purkamisen jälkeen kaikki rekassa olleet tarvikkeet kuljetettiin suoraan kaatopaikalle - mukaan lukien ne, mitkä eivät olleet vahingoittuneet lainkaan. Kyse ei myöskään ollut vanhoiksi menneistä tuotteista, niitä kun oltiin vasta viemässä kauppoihin myyntiin.

Tällaisissa tapauksissa pitäisi ehdottomasti saada myydä vaurioitumattomat tuotteet alennuksella ja jos sitä ei voida/haluta tehdä, ne pitäisi toimittaa heille, jotka niitä todella tarvitsevat. Joka paikasta täytyy muutenkin säästää ja leikkaukset pelottavat kaikkia - en väitä, että tällaisilla toimilla on vaikutusta valtiomme velkoihin tms., mutta voisimme edes auttaa heitä, jotka apua kaipaavat.

Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat