keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Kalevan Vaalipuheita -kirjoitukseni 11.3.2011

Samat oikeudet
Vaalien alla on ollut mielenkiintoista kuunnella ja lukea, mitä mieltä ihmiset ovat asioista laidasta laitaan ja mitkä ovat niitä aiheita, jotka ihmisiä todella puhuttavat. Yksi tällainen asia on ehdottomasti sukupuolineutraali avioliittolaki.

Olen todella onnellinen siitä, että puolueessamme ehdokkailta hyväksytään mielipiteet sen puolesta sekä sitä vastaan. Mielestäni tämä onkin sellainen aihe, ettei mikään puolue saisi määrätä tai linjata, miten heidän jäsentensä tai ehdokkaidensa siitä kuuluu ajatella.

Olen täysin sitä mieltä, että jokaisella ihmisillä kuuluu olla samat oikeudet elämänsä suhteen, eivätkä muut voi niistä toisten puolesta päättää.

Minä en ole koskaan ymmärtänyt sitä, minkä vuoksi samaa sukupuolta olevat henkilöt eivät voisi mennä keskenään naimisiin -- tärkeää on se, että ihmiset voivat elää hyvässä suhteessa ja juuri sen valitsemansa ihmisen kanssa. Emmekä me voi asettaa itseämme toisten yläpuolelle toteamalla, että jonkin toisen tyyli elää on väärä.

Uskon myös, että lapsi voi olla täysin yhtä onnellinen ja elää yhtä hyvää elämää, vaikka hänen vanhempansa olisivatkin samaa sukupuolta. Tärkeintä lapsen kannalta taatusti on se, että hänen vanhempansa rakastavat toisiaan ja voivat tarjota ehjän perhe-elämän lapselleen. Kyllä niitä toisen sukupuolen esimerkkejä elämään voi löytyä myös muusta lähipiiristä; sukulaisista, ystävistä ja kummivanhemmista.

Useat kyllä sanovat, että ihmisten kuuluisi saada elää vapaasti ja juuri siten, kuin haluavat, mutta silti he vastustavat sukupuolineutraalia avioliittolakia ja kokevat sen jopa jonkinlaisena uhkana. Se on kaksinaismoralismia pahimmillaan.

Jasmin Mäntylä
Oulun nuorisoasiainlautakunnan jäsen
Pohjois-Pohjanmaan Lastenliiton puheenjohtaja
kansanedustajaehdokas (kok.) Oulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat