sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Mikä ihmisiä vaivaa??


Tuo otsikon mukainen kysymys tulee mieleen nykyään monta kertaa päivittäin, aina lehtien otsikoita ja juttuja lukiessa. Nyt en edes tarkoita niitä todella järkyttäviä juttuja, joissa kerrotaan henkisestä tai fyysisestä väkivallasta, vaan mm. nykyajan viihteeseen liittyvää uutisointia.

Tietyt ihmiset antavat kameran seurata elämäänsä koko ajan ja sitä mukaa dokumentoivat kaiken sanomansa ja kaikki tekonsa julkisuuteen. On hyvä olla avoin ja rehellinen, mutta millainen ihminen kaipaa niin kovin huomiota, että on valmis kerta toisensa jälkeen pelkästään häpäisemään itsensä. Aikuisen ihmisen kuuluisi myös tajuta, että jos media tallentaa puheesi ja tekosi, niin kyllä he niitä tallenteita myös käyttävät - eikö se ole ollutkin kaiken ideana? Tai jos halutaan parempaa materiaalia julkisuuteen, niin kannattaa opetella käyttäytymään paremmin ;)

Nyt vastikään alkoi myös eräs kohuttu tosi-tv-sarja, johon kirjoitin täällä jo aiemminkin minua pyydettäneen mukaan. Kerroin siinä samaisessa kirjoituksessani olevani onnellinen, etten Kreikassa oloni vuoksi olisi siihen ehtinytkään osallistumaan, vaikka ensin idea mielenkiintoiselta kuulostikin. Ihmettelen eniten tähänkin ohjelmaan liittyen sitä, että jos ihminen haluaa tehdä työtä ihmisten parissa, miksi hän haluaa mennä kiroamaan, käyttäytymään sekopäisesti/tyhmästi sekä haukkumaan toisia televisioon ja julkisuuteen..? Jotkut hyvät ja rauhalliset tyypit kyllä onneksi osaavat käyttäytyä fiksusti tilanteesta huolimatta, mutta heikkohermoisille en tuollaista suosittelisi - ei sitä tarvitse todistella kovismaisuuttaan ollakseen suosittu tai "cool". Sellaista harrastetaan enimmäkseen esim. yläkouluiässä, ennen aikuistumista.

Olen myös vakaasti sitä mieltä, että rauhallisen ja tyynen pinnan takana ne henkisesti kovimmat tyypit ovat - ne, joiden ei tarvitse todistella yhtään mitään ja siitä huolimatta he tietävät pärjäävänsä.

Ja sitten kolmas asia, mikä ihmetyttää. Politiikkaan ja puoluehommiin liittyen... Toki omiaankin saa kritisoida, mutta silkka haukkuminen on väärin. Olen aina ollut sellainen henkilö, joka pitää omiensa puolta ja jos on negatiivista sanottavaa, sen palautteen voi antaa muutenkin, kuin julkisuudessa. Jokaisella saa ja kuuluukin olla omat mielipiteensä, ja omista aatteista sekä periaatteista on hyvä pitää kiinni. Olisi kuitenkin hyvä kunnioittaa niitä, jotka sinulle mahdollisuuksia antavat ja jotka ovat sinua tukeneet. Itse olen kuulunut liki 12 vuotta Kokoomukseen ja pidän aina puolueemme puolia - missä ja milloin vain.

Siinä oli jälleen hieman pohdintaa, nyt unten maille ja kohti ihanaa kesäaikaa! Muistakaa kääntää kelloanne klo 03.00 tunti eteenpäin :)

Teidän Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat