maanantai 13. lokakuuta 2008

Alle kaksi viikkoa vaaleihin

Otsikon takia paineetkin rupeavat tässä vaiheessa kasvamaan, vaikka en yleensä mikään stressaaja olekaan. Läheisten tuki on äärettömän tärkeätä, samoin kuin uusien tuttavuuksien.

Nimimerkki "ihastunut" käy aina piristämässä minua vieraskirjani kautta - kiitos siitä. Mielelläni vastailen tätä kautta minulle kirjoittaneille, kuuluu hyviin tapoihin ottaa kaikkien kirjoitukset huomioon.

Mäkelän Kauko oli jo pari vuotta sitten jouluna minulle soitellut ja tällainen tavallinen tyttöhän minä olen yhä :) Kaikki me olemme samanarvoisia, eikä kenenkään kuulu asettaa itseään toisten yläpuolelle. TT:lle myös kiitos lyhyestä, mutta erittäin herttaisesta viestistä!

Viime viikolla muun muassa Sanomalehti Kalevassa oli hienosti selkeytetty Kallioparkin rakentamiseen liittyviä asioita. Minäkin täällä jo aikoja sitten kirjoitin aiheesta ja yritin selvittää sen rahoitukseen liittyviä asioita. Monet siitä minulta kyselivätkin, mutta kaikille kyseiset asiat eivät ole millään meinanneet mennä oikealla lailla "perille". Ehkäpä tässä kuitenkin pikku hiljaa asioiden oikea laita tulee tutummaksi useammallekin kaupunkilaiselle.

Itse olen teemojani kysyttäessä painottanut sitä, että vaikka vanhustenhoitoon liittyvät asiat ovat minulle tärkeitä, haluaisin panostaa silti myös keskusta-alueen kehittämiseen. Oululla olisi vaikka mitä tarjottavana, muun muassa kesäkaupunkina. Oulua pidetään Pohjois-Suomen pääkaupunkina ja sellaisena se toivottavasti tulee pysymäänkin. Kulttuuripuolen resursseja on hyvä kehittää, sekä meidän, lähikuntalaisten että matkailijoiden vuoksi. Näitä asioita ei ole kovin useasti ainakaan ajoitettu hyvin - esimerkiksi Oulun taidemuseo oli suljettuna kesän, joka on tietysti vilkkainta aikaa turistien keskuudessa. Ei siis varsin järkevältä kuulosta. Joka tapauksessa, vaikka panostamme vanhusten, lapsiperheiden ja vaikkapa pitkäaikaistyöttömien asemaan, täytyy meidän silti pitää huolta myös kaupungista ja niistä asioista, jotka pitävät Oulun voimissaan.

Eräs mukava vanhempi nainen mainitsi minulle häntä suunnattomasti ärsyttävästä asiasta. Lääkärin luokse kun on välillä muutenkin vaikeaa päästä ja muun muassa päihtyneet potilaat ohjataan aina vielä toisten ohi. Hän tähdensi vielä sitä, että joissain kaupungeissa on päihtyneille oma puoli, johon heidät ohjataan ja sillä tavoin he eivät vie muiden potilaiden aikaa. Miksi emme voisi tehdä näin Oulussakin? Monet kun juopuneena viivyttelevät ja kiusaavat hoitajia tahallaan, jolloin toisten odotusaika vaan venyy ja venyy. Tätä asiaa ja ajatusta kannattaa vakavasti miettiä ja viedä eteenpäin. Tällaisten juttujen takia juuri on tärkeätä, että kuuntelemme kaupunkilaisia - heiltä kuulemme aina joitain asioita, jotka eivät ole muuten tulleet mieleen.

Mukavaa uutta viikkoa teille ja muistakaa tutustua ehdokkaisiin - ennakkoäänestys alkaa jo 15.10. eli tämän viikon keskiviikkona!

Teidän Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat