tiistai 23. joulukuuta 2008

Ihanaa ja rentouttavaa joulua

Kiitos sinulle Kauko jälleen terveisistäsi - oikein hyvää joulua myös sinun suuntaasi!

Ehdin vasta tähän aikaan päivittämään blogiani, olen ollut koko päivän kiinni kokkaus- ja ruoanlaittohommissa. Nyt on valmistettu lohipiiras, pororullat, lohirullat, omenahyrrät, salamisarvet ja (maailman paras!) lanttulaatikko. Sen tekoa odotan aina koko vuoden ja kyseisen lanttulaatikon olen tehnyt kotona vuodesta 2004 lähtien. Sen jälkeen ei pysty enää hakemaan valmista laatikkoa kaupasta - on meinaan sen verran hyvää.

Äiti on nyt pari viikkoa vasen käsi kipsissä sinnitellyt ja rupeaa jo häntä pikku hiljaa ärsyttämään. Hän on tottunut päivittäin touhuamaan niin paljon, että aika käy todella pitkäksi, varsinkin näin jouluisin. Vielä enemmän häntä tuntuu ärsyttävän se, että itse pyörin ihan innoissani näissä jouluaskareissa... Toivottavasti näistäkin pyhistä selviämme ;)

Huomenna aattona joitain sukulaisia on tulossa piipahtamaan, mutta varsinaiset joulu-/synttärijuhlat pidämme Tapaninpäivänä 26.12., kun isoäitini (äidin äiti) Aili täyttää kunnioitettavat 90 vuotta. Hänhän asuu tässä kotona meidän kanssamme, joten siieksi saan valmistautua kaikenlaisten tarjoiltavien kanssa. Uutuutena aion tehdä paljon kehutun ja kaikki hurmaavan Pavlovan. Tuo herkkuhan on suurimmaksi osaksi marenkia ja se on saanut nimensä venäläisen ballerina Anna Pavlovan mukaan. Aikanaan kuulemma hänen ballerina-asunsa inspiroi tämän jälkiruoan keksijää. Siinäpä teille hieman historiaakin :)

Nyt joka tapauksessa painun unten maille, että huomenna olen pirteänä heti aamusta alkaen.

Toivotan teille kaikille koko sydämestäni aivan loistavaa joulua - olkaa hyvällä tuulella ja nauttikaa lahjojen Antamisesta ja toisten muistamisesta.

Isot halaukset täältä pohjoisesta!

Teidän Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat