perjantai 13. helmikuuta 2009

13. päivä ja perjantai

Otsikosta huolimatta, toivottavasti perjantai on sujunut kaikilla hyvin.

Kiitokset jälleen uusista vieraskirjaani ilmestyneistä terveisistä. Timolle kiitokset kuvakehuista ja TT:lle kiitos äitini puolesta. Ei sinun tarvitse mitään anteeksi pyydellä - toiset ottavat ja toiset eivät. Jokainen ihminen saa vapaasti valita, mikä tyyli itselle parhaiten sopii - niin tässä, kuin muissakin asioissa.

Olen tässä viime päivinä yrittänyt opetella ymmärtämään suomalaista oikeusjärjestelmää kahdenkin tapauksen vuoksi.

Oululainen tangoprinsessa Terhi Lehtoniemi pahoinpideltiin ja ryöstettiin, kun hän oli esittelemässä asuntoa siitä muka kiinnostuneelle nuorelle miehelle. Kyseinen mies oli selvästi suunnitellut tuon julman teon ja hänet tuomittiin ainoastaan ehdolliseen vankeustuomioon ja pieniin sakkoihin. On käsittämätöntä, kuinka tällaiselle ihmiselle ei anneta ehdotonta tuomiota ja ettei häntä laiteta edes joksikin aikaa vankilaan pois kaduilta. Voin vain kuvitella, kuinka väärältä tuomio voikaan Terhistä tuntua.

Vanhasen oikeudenkäynti jatkui jälleen, tällä kertaa hovissa. Kansa on ollut laajalti sitä mieltä, että Ruusunen sai, mitä ansaitsi. Suurin osa varmasti sen vuoksi, että ovat kyllästyneet hänestä kirjoitettuihin lehtijuttuihin. Niin tai näin, tuomio tuntuu ainakin allekirjoittaneesta kohtuuttomalta. Ovat ihmiset ennenkin saaneet kirjoittaa omaan elämäänsä liittyvistä asioista, eikä heitä ole sen vuoksi tuomittu. Vanhanen on kuitenkin julkista elämää elävä henkilö, joka itse toi kyseisen naisystävänsä julkisuuteen viemällä hänet mm. johonkin täysin julkiseen tapahtumaan. Itse en näistä henkilöistä tunne kumpaakaan, mutta tällainen tuomio pistää todella pohtimaan, miten oikeusjärjestelmä meillä oikein toimii.

Mikäli ihmissuhteesta ministeriin ei saa kirjan sivuilla kertoa, herää kysymys, miten ihmeessä joku lehti saa (tuomitsematta) julkaista toisen ministerin intiimejä ja henkilökohtaisia viestejä?

On myös täysin järjetöntä, että Ruusunen joutuu korvaamaan enemmän euroissa, kuin em. Lehtoniemen pahoinpitelijä.

Huomenna, eli ystävänpäivänä menen kuuluttajaksi/juontajaksi AC Oulun järjestämään talviturnaus Umbro Cupiin Oulun Arina Areenalle. Vastakkain pelaavat AC Oulu ja TP-47 klo 14.00 alkavassa pelissä sekä PS Kemi ja KPV klo 16.15. Sunnuntaina jatkamme turnausta klo 12.00 pronssipelin merkeissä, jonka jälkeen on loppuottelun vuoro klo 14.15. Toivottavasti saamme paljon innostuneita ihmisiä kannustamaan kyseisiä joukkueita. Mikäli mietitte vielä, mitä tekisitte viikonloppuna, niin suunnatkaa ihmeessä areenalle!

Iloista mieltä ja sydämellistä ystävänpäivää teille kaikille!
Teidän Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat