torstai 19. helmikuuta 2009

13-vuotias mallikisassa - tuttu juttu

Tänään silmiini osui maikkarin sivuilla oleva juttu Miss Tampere -kisasta, jossa kisaamassa oli ollut 13-vuotias tyttö. Kilpailun järjestäjänä toimii tamperelainen Suomen Europe Fashion -mallitoimisto. Olin itse samaisen mallitoimiston listoilla juuri 13 - 15-vuotiaana ja kiersin paljonkin heidän kilpailuissaan. 13-vuotiaana olin mukana mm. Suomen Miss Hawaiian Tropic sekä Suomen Model Queen -kisojen finaaleissa ja kiersimme todellakin pitkin ravintoloita ja yökerhoja esittäytymässä. Itse tietysti halusin mukaan kaikkiin mahdollisiin kilpailuihin, koska tärkeintä oli, että pääsen esiintymään. Juuri tämän toimiston em. kisoissa hauskin ja samalla huolestuttavin pointti olikin se, että toimiston väki pyysi/käski minun kilpailun ajan sanoa olevani 15-vuotias. Kun siten toimin, sain olla kilpailussa mukana. Olin sitten kolmen vuoden ajan 15-vuotias, joka herätti huvittuneisuutta varsinkin koulukavereissani sekä opettajissani.

Parin viime päivän ajan olen ollut kaameassa flunssassa ja vaikeinta on olla yrittämättä tehdä mitään. Nyt tiistaina eli 17.2. olin seuraamassa tuota täälläkin paljon mainostamaani Lasten ja nuorten kaupunkikokousta. Tilaisuus oli hieno kaikin puolin ja uskon, että sitä tullaan uutena perinteenä jatkamaan. Lähetin Sanomalehti Kalevan Lukijan sivulle kirjoituksen koskien kyseistä tapahtumaa ja tänään se oli lehteen päätynyt. Te, jotka ette Kalevaa lue, voitte sisällön katsastaa tästä:

Nuorison ääni kuuluville jatkossakin

17.2. Oulussa järjestettiin ensimmäistä kertaa Lasten ja nuorten kaupunkikokous. Kyseinen kokous oli loistava tilaisuus kuulla nuorten todelliset mielipiteet ja ajatukset suoraan heidän suustaan. Esille tuli ensisijaista tietoa niin koulumaailmasta, kuin vapaa-ajanvietostakin.

Oululainen nuoriso todisti fiksuutensa ja otti kantaa hienosti asioihin laidasta laitaan. He todella ovat kiinnostuneita asuinalueistaan ja niiden kehittämisestä parempaan suuntaan. Kokouksen aikana tuli useaan otteeseen mietittyä, miksi me aikuiset jätämme liian monesti lasten mielipiteet huomiotta. Enemmänkin meidän kuuluisi ottaa oppia siitä, kuinka reippaasti ja rohkeasti he kertovat ajatuksensa, eivätkä muokkaa puheitaan sen perusteella, miltä heidän kuuluisi kuulostaa.

Kaupungillamme on toki tehtävää muun muassa koulujen viihtyvyyden lisäämiseksi sekä harrastusmahdollisuuksien ja -olosuhteiden parantamiseksi, mutta yleisesti ottaen voimme olla ylpeitä ja tyytyväisin mielin nuorisomme suhteen.

Oulun kaupungin tulee ottaa nuorten ja lasten mielipiteet huomioon entistä paremmin sekä panostaa niihin asioihin, joita nämä tulevaisuuden tekijät pitävät tärkeimpinä. Useimmat nuoret haluavat liikkua, huolehtia kunnostaan ja hyvinvoinnistaan, olla tasa-arvoisia muiden ikäistensä kanssa sekä syödä terveellisesti koulussa. Se, että he ovat näin valveutuneita ja innostuneita tekemään parempaa kaupunkia heille ja samalla meille kaikille, täytyy palkita huomioimalla heidän todelliset tarpeensa ja toiveensa.

Jasmin Mäntylä
nuorisoasiainlautakunnan jäsen
varavaltuutettu (kok.)
Oulu


Kiitokset jälleen uusista terveisistä vieraskirjassani! Nim. Mustapukumies oli ollut tiistaisessa tilaisuudessa kanssani ja tuntui hänellekin jääneen siitä positiivinen fiilis. Kiitos myös kauniista kehuistasi. Jufelle voisin vastata, että "en kommentoi", mutta kai sitä tässä ihan vapaalla kuljetaan :) Joudun silti kieltäytymään kutsusta - kiitos siitä kuitenkin.

Vaikka en ole nuhan vuoksi täysissä voimissani, raahaudun silti tänään meidän ns. uusien vaikuttajien koulutukseen illaksi. Täytynee vain etsiä jokin sivupaikka itselle, etten vahingossakaan muita tartuta. Viikonlopun saan sentään levätä ihan rauhassa :)

Mukavaa loppuviikkoa teille kaikille!

Teidän Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat