torstai 15. lokakuuta 2009

Maassa maan tavalla

Täytyy myöntää, että on ärsyttävää lukea, kuinka tunnetut suomalaiset henkilöt mollaavat aina tietyin väliajoin lehdissä ja netissä suomalaisten pukeutumista - toiset naisia ja toiset miehiä. Ottaen huomioon, millainen ilmasto Suomessa on, on erittäin hyvä asia pukeutua nimenomaan järkevästi ja käytännöllisesti. Eikä sitä tarvitse arkisin näyttää siltä, että on lähdössä juhliin. Ja kyllä suomalaisetkin juhlapukeutumisen taitavat, joka on taas asia ihan erikseen.

Lämpimissä maissa ei tarvitse pukeutua farkkuihin tai toppatakkeihin, enkä myöskään käsitä sitä ihannointia tai hehkutusta, jota harrastetaan virolaisia, venäläisiä tai ruotsalaisia kohtaan. Paremmalta tuolla syksysäässä näyttää se, kun nainen on pukeutunut järkevästi, kuin että yrittäisi pärjätä lyhyessä hameessa ja korkeakorkoisissa kengissä. Sellainen herättää monesti pelkkää huvittuneisuutta :)

Kuten jo kirjoitin, suomalaiset taitavat juhlapukeutumisen. Se tuli todistettua myös eilen järjestetyissä City-lehden Kaupungin Paras -juhlissa täällä Oulussa. Ilta meni loistavasti, ja juonnotkin menivät osaltani (kuulemma) hienosti :) Kutsuvieraat täyttivät hyvin koko ravintola Glorian ja tilaisuuden paikkana kyseinen ravintola toimi mainiosti. On varsin mukavaa tehdä työhommia välillä ihan vain Oulun suunnalla, eikä reissata koko aikaa. En kyllä tykkäisikään päivittäin kulkea kaupungista toiseen ja tulee kyllä ihmeteltyä, miten jotkut läheisistäni sellaista työtä viikoittain jaksavat - ollaan esimerkiksi pari päivää kotikaupungissa, sitten pariksi päiväksi jonnekin Itä-Suomeen päin ja sieltä taas ylös pohjoiseen. En jaksaisi, joten täytyy nostaa hattua niille, jotka sellaiseen kykenevät. Laitanpa tähän pari kuvaa omasta juhlatyylistäni, joka ei sitten ole sama, kuin päivisin ;)
Lucakselle ja Tompalle kiitokset terveisistä vieraskirjassani - oikein ihanaa syksyä teille kummallekin!

Ihanaa viikon jatkoa ja muistakaa olla omat itsenne!

Teidän Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat