sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Jo kolme vuotta karppauksen kannalla :)


Tuossa yllä on kaksi kuvaa minusta: ensimmäinen kuva on tältä vuodelta, eli vuodelta 2011 ja toinen, eli alempi kuva on vuodelta 2008. Karppausta olen harjoittanut (muutamaa lipsahdusta ei kannata huomioida...) nyt liki kolmen vuoden ajan, eli 1.1.2009 alkaen. Suuri muutos on tapahtunut kasvoissani, vartalossani ja ihan kaikessa. Karppaus on varsinkin nyt viime aikoina puhuttanut laajalti, ja joissain perheissä/tapauksissa se on saanut ihan hullujakin piirteitä. Lapsilla en tätä rupeaisi "testaamaan", koska kyllähän lapset tarvitsevat kaikkea mahdollista ruokavalioonsa, eikä heiltä mitään kannata karsia. Asia on täysin eri aikuisten kohdalla, sillä kun ihminen on kunnolla kehittynyt, silloin voi ruveta eri vaihtoehtoja kokeilemaankin.

Tässä alla vielä muutamat kuvat siitä, miten kolmen viime vuoden aikana uusi ruokavalio, sekä liikunnan lisääminen on ulkonäköäni muuttanut :)


Yllä oleva ensimmäinen, eli ylempi kuva on vuodelta 2008 ja alempi kuva kesältä 2011.

Kesä 2008

Kesä 2011

Tuollaisia muutoksia ei huomaa heti peiliin katsoessaan, ja parhaiten suuren muutoksen ulkonäössäni huomaan vasta nyt - vanhoja valokuvia katselemalla. En ollut tuolloin tyytyväinen itseeni, mutta en vain vuosiin jaksanut tehdä sille asialle yhtään mitään. Vuoden 2008 loppuessa kyllästyin siihen, etten voinut hankkia pienempiä ja kauniimpia vaatteita, monet ihanat vaatteeni olivat jääneet pieniksi ja aina oli täysi/turvonnut olo. Jätin perunan, pastan, valkoisen leivän, leivonnaiset ja pääosin myös riisin pois ruokavaliostani. Riisiä syön ainoastaan muutaman kerran vuodessa, kun käyn syömässä sushia - siitä en voi luopua, on se niiiiin hyvää :) Ennen söin valkoista leipää/patonkia, pastaa ja perunaakin melkein joka ikinen päivä, huh! Nyt kolmen vuoden ajan olen keskittynyt ruokavaliossani lihaan, kalaan, kasviksiin, salaatteihin, hedelmiin ja marjoihin. Tällä tavoin olen tyytyväisempi itseeni, joten minulle tämä on ollut ehdottomasti oikea valinta :)

Teidän Jasmin

Ps. Oikein ihanaa 1. Adventtia ja sen iltaa Teille kaikille! Jouluun on aikaa enää vajaa kuukausi - tulevalla viikolla hankin kaikki joululahjat niin perheelle, kuin ystävillekin. Kerrankin en jätä tuota hommaa viime hetkille... Tänään 1. adventtisunnuntain kunniaksi laitoimme jo jouluvalot ja jouluverhot ikkunoihin, leivoimme pipareita, sekä kaivoimme muutkin joulukoristeet jo esille kätköistään :) Seuraavien päivien aikana tämä tonttu sitten saakin koristella kotia niiden kanssa oikein urakalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat