sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Onnelliseksi ainoastaan parisuhteen kautta - NOT ;)

African Zulu -showsta :)

Koko neljän kuukauden aikana, jotka Kreikassa olin, en lukenut yhtä ainoata suomalaista lehteä - ainoastaan englantilaisia julkaisuja ja joitain paikallisia uutislehtiä. Olen viimeisten vuosien aikana tilannut muutamaa kuukausittain julkaistavaa naistenlehteä ja rakastan lukea niin lehtiä, kuin kirjojakin - reissussa ollessa sain kyllä huomata, että ilman niitäkin pärjään vallan mainiosti. Ouluun tulin viime keskiviikkona, eli näiden neljän viime päivän aikana olen saanut käydä postejani läpi... Saldona järjetön läjä lehtiä ja kirjeitä, sekä kotisähköpostissani 3854 uutta viestiä... Jep, mukavaa hommaa!

Tämän blogini otsikko viittaa siihen, minkä häiritsevän huomion sain tehdä, kun pääsin käsiksi kesän ja syksyn aikana saapuneisiin lehtiini. Valehtelematta miltei jokaisen lehden kannessa kysytään: "Miten löydät Sen Oikean?" tai "Missä Herra Oikea luuraa?" sekä toitotetaan: "Näin jätät sinkkuelämän taaksesi!", "Näistä paikoista löydät Sen Oikean!" tai "Yksinäinen elämä takana näillä vinkeillä!". Ja nuo eivät ole vain Cosmopolitanista, vaan kaikista mahdollisista naistenlehdistä. Nuo kirjoitukset ja otsikot herättävät useita eri kysymyksiä, ja yksikään niistä ei pohjaudu mihinkään positiiviseen. Minkä takia ajatellaan, että sinkkuus on negatiivinen asia? Minkä takia ihmiset luulevat, että sinkkuus on yhtä kuin yksinäisyys? Tai mihin ihmeeseen perustuen ainoastaan parisuhde voi tuoda onnen ja onnellisuuden naisen elämään?

Tuo on erittäin vanhanaikainen ajattelutapa, ja vielä typerä sellainen. Kyllä nykypäivän naisilla on elämässään muutakin, kuin vain miehet ja elämä heidän kauttaan! Tällä en tarkoita mitään pahaa ketään kohtaan, mutta rehellisesti sanottuna olen aina ollut onnellisempi sinkkuna - silloinkaan en ole ollut, enkä nytkään ole yksin tai yksinäinen. Rakastan ihania ystäviäni sekä perhettäni ja kaikkia muita läheisiäni :) Sen lisäksi saan mennä ja tulla juuri kuten haluan, saan asua puolet ajastani ulkomailla ilman kenenkään valitusta, saan flirttailla ja pitää hauskaa ilman kuulusteluja - tuon kaiken lisäksi saan olla myös yksin juuri silloin kun haluan. Minä olen valinnut itselleni tällaisen elämäntavan, enkä usko että olen ainoa joka näin ajattelee ja tuntee. Olisin voinut ja voisin olla parisuhteessa, jos se olisi tehnyt minut onnelliseksi. Meillä jokaisella on kuitenkin vain yksi elämä ja tärkeintä on kuunnella itseään ja sydäntään - ainoastaan siten voimme elää täysillä :)

Useat ihmiset eivät uskalla olla rehellisiä tällaisissa asioissa, koska he pelkäävät toisten reaktioita. Hullua sikäli, että jokaisen kuuluisi huolehtia omasta elämästään ja antaa toisten tehdä samoin. Tiedän kyllä, miten ihmetellen sinua katsotaan, kun sanot, ettet koskaan halua lapsia etkä varmaan naimisiinkaan... Itse tykkään todella paljon ystävieni lapsista ja animation-työni kautta tapaamistani pienokaisista, mutta en itse halua hankkia lapsia. Se on oma valintani, eikä siinä ole mitään pahaa. En myöskään koe, että kyse on esim. sitoutumiskammosta tai jostain vastaavasta, jos en kaipaa vakituista parisuhdetta - kaikki muut asiat vaan ovat minulle tärkeämpiä.

Totean vielä tähän loppuun sen, että mielestäni oman elämänsä suhteen saa ja kuuluukin olla itsekäs, joskus parisuhteessa olevat ihmiset voivat olla paljon yksinäisempiä kuin sinkkuna elävät, onnellisuutta löytyy eri asioiden kautta ja toisten ihmisten mielipiteiden takia ei kannata hävetä omiaan. Rohkeus ja avoimuus ovat hienoja luonteenpiirteitä ja tuovat tuhansia eri mahdollisuuksia elämään :)


Teidän Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat