keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Enää kolme yötä jouluun!


Tämänkin viikon olen ollut/olen töissä Oulun Cafe Niinistössä, mutta perjantain olen varannut pelkästään jouluisille kotihommille, että ehdin saada kaiken valmiiksi ennen jouluaattoa - perjantaina on luvassa kokkausta, leipomista, siivoamista ja joulukalojen haku tutulta kokilta, joka ne meille joka joulu lahjana lahjoittaa. Kyseiset joulukalat, eli mm. graavisiiat ja -lohet ovat suurinta jouluherkkuani omatekoisen lanttulaatikkoni ohessa - nam!

Nytkin täällä kahvilalla päivystän, mutta kun välillä on hiljaisempaa, niin ehdin vaikka päivittämään tätä blogiani :) Tänään on ollut mitä loistavin päivä - aamusta alkaen olen tarjonnut täällä perustarjoilujen ohella omatekoisia pikkuleipiä ja mansikkapiirasta, sekä äitini leipomaa kakkua. Eilinen ilta meillä Mäntylän tytöillä vierähti siis kokonaan leivontatalkoita viettäen... Ihmisiä on kuitenkin ihana ilahduttaa, joten mielelläni tänne aina välillä jotain spesiaalia järjestän.

Tänään on harmittanut ainoastaan tieto siitä, että jo kauan mainostettu ja odotettu Saulin vaalijuhla (piti olla 2.1.2012 Oulussa) on peruttu. Syytä en ainakaan vielä tiedä, enkä sitä, ollaanko sille järjestämässä korvaavaa tilaisuutta. Monet oululaiset ja lähikunnissa asuvat ovat kovasti odottaneet sitä, ja tiedän heidän todella pettyvän tästä uutisesta - itsekin tuohon joukkoon toki kuulun.

Kahvilalla olen töissä vielä huomisen ennen joulua, ja tietenkin jälleen joulun jälkeen. Pienoinen paussi minulla tulee vuodenvaihteen tienoille, sillä olen reissussa Helsingin suunnalla 29. - 31.12. Turussa asuvan ystäväni ja pienen porukkamme kanssa suuntaamme 29.12. iltana laivalle Seiskan järjestämälle risteilylle. Olemme olleet tuolla samaisella risteilyllä mukana myös noin kolmisen vuotta sitten ja se reissu oli kyllä äärimmäisen hauska kokemus. Onneksi ehdin takaisin Ouluun viettämään vuodenvaihdetta ja 2.1. alkaen olenkin sitten taas täällä kahvilalla hommissa miltei päivittäin :)

Eilen sain toteutettua myös vuosittaisen perinteeni, ja vein ison läjän paketteja Pelastusarmeijan Joulupata -keräykseen. Suosittelen sitä kaikille! Miltei kaikilla on kotona varastoissaan ja kaapeissaan tavaraa ja vaatetta, jota ei ikinä tule enää käytettyä ja niitä samoja tuotteita moni tarvitsisi. Pitää toki muistaa se, että vie vain oikeasti hyvässä kunnossa olevaa tavaraa, ne kuluneet ja rikkinäiset kamat voi ihan suoraan pistää roskiin tai kierrätykseen. Nainen, joka perinteistä joulupataani tänä vuonna "vartioi" totesi minut ja suuren lahjasäkkini nähdessään, että "joulupukin muoriko se sieltä tulee?" :) Alla oleviin kuviin ikuistin tämän vuoden Joulupata -pakettini...
 


Oikein ihanaa jouluviikon jatkoa toivottelen teille kaikille - kirjoittelen joulukuulumisiani teille tuossa pyhien aikana... viimeistään ;)

Teidän Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat