torstai 8. joulukuuta 2011

Iloisuutta ja intoa :)


Olen viettänyt aivan ihania päiviä Cafe Niinistössä Oulussa - nämä hommat piristävät Todella paljon talven keskellä; olen tyytyväinen kaikkeen ja hyvällä tuulella koko ajan! En ole pitkiin aikoihin törmännyt yhteenkään ihmiseen, joka olisi ollut jollain tavoin töykeä tms. Olen kahvilan avaamisesta lähtien tavannut jälleen uusia tuttavuuksia päivittäin ja kaikki ovat olleet äärimmäisen ystävällisiä, hymyileviä ja iloisia myös siitä, että ovat tutustuneet minuun. Viimeisimmästä asiasta yllätyn aina, koska joitain vuosia sitten niin monet ihmiset suhtautuivat minuun täysin eri tavoin. Nykyään saan positiivista ja kannustavaa palautetta ihmisiltä, ja joka kerta se todistaa minulle sen, että olen oikeasti tehnyt hyviä ja oikeita ratkaisuja viime vuosien aikana.

Tänään kävimme mahtavan oululaisen porukan kanssa tapaamassa erästä yhteistä ystäväämme (kuvat tässä alla), ja tuo tapaaminen ilahdutti minua suunnattomasti. Kyseinen herra on usean vuoden ajan ollut lempi- ja vakiovieraani vaalikahviloissamme, ja nyt minä haluan vuorostani vierailla hänen luonaan :) Luulen, että me molemmat saimme tästä päivästä paljon iloa ja intoa myös tulevaan.Kahvilalla olen käynyt myös monia mielenkiintoisia keskusteluja useiden henkilöiden kanssa - tältä päivältä eniten mieleen jäi se, miten taas kertaalleen päivittelimme sitä, minkä takia Suomeen ei tunnuta saavan tarpeeksi kovia rangaistuksia. Tätä samaa aihetta korostin mm. eduskuntavaaliehdokkaana ollessani alkuvuodesta, mutta kuten yhdessä tänään tuttujeni kanssa totesimme - tuntuu, että useat poliitikot ja tunnetut henkilöt pelkäävät puhua tärkeistä asioista suoraan ja vaatia tiettyä kovuutta asioihin.

Useita kertoja olemme saaneet lehdistä lukea esimerkiksi siitä, miten iäkkäitä ihmisiä on ryöstetty heidän kotiovellaan, kun jotkut nuoret miehet ovat tarjoutuneet auttamaan heitä heidän kauppakassiensa kanssa kantaen ne sisälle. Hetken kuluttua ja tietenkin tämän "avuliaan" nuorukaisen häivyttyä uhri onkin huomannut, että hänen lompakkonsa ja rahat ovat hävinneet. On hirveätä, miten jotkut kehtaavat tehdä noin ja käyttää sitä pientä jäljellä olevaa hyväuskoisuutta hyväkseen. Vanhempia ihmisiä tulee kunnioittaa Aina ja tuollaiset em. ihmiset toimivat halveksittavasti.

Suuremmat rangaistukset asiassa, kuin asiassa vähentäisivät rikoksia toimien erittäin hyvänä ja tervetulleena pelotteena; suomalaisille ja ulkomaalaistaustaisille ihmisille tulisi tietenkin olla yhtä suuret rangaistukset, erona vain se, että tiettyjen tuomioiden jälkeen Suomeen muualta tulleet voitaisiin myös karkottaa.

Mukavia päiviä, järkeviä ajatuksia ja onnellisuutta teille kaikille! Kuullaan taas :)

Teidän Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat