tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kalevan Pohjoisen ääni -blogini nro 11 / 10.4.2011

Väkivalta ei ole ratkaisuKirjoitukseni liittyy ehdottomasti kaikkiin mahdollisiin uhkaaviin tilanteisiin, mutta pohjautuu varsinkin tuohon eilen, eli 9.4. sattuneeseen välikohtaukseen Kauppurienkadulle, Kokoomuksen vaalikopilla.

On huolestuttavaa, miten räjähdysherkkiä jotkin ihmiset ovat tänä päivänä, eikä ikinä voi tietää, mitä tapahtuu. Eilisessä tapauksessa uskon myös näiden hyökkääjien hakeneen jotain ongelmaa ja riitaa - sen vuoksi kai he olivat vaalikylään suunnanneetkin luotiliiveihin pukeutuneina. Jollain heistä oli kuulemma ollut myös jokin veitsi tms. mukanaan.

Huolestuttavaa on ollut myös lukea ihmisten kommentteja liittyen uutisointiin eilisestä kahakasta. Useat ovat olleet sitä mieltä, että kun kansa on tyytymätön joihinkin nykyisen hallituksen päätöksiin, on täysin oikeutettua toimia hyökkäämällä fyysisesti. Mikä tällaisia ihmisiä vaivaa? Kaikkia ei voi ikinä miellyttää, ja kyllä maailmaan mielipiteitä mahtuu, mutta väkivalta ei ole koskaan ratkaisu.

Poliisien todella nopea toiminta on suuren kiitoksen ansainnut, sillä muuten tuossakin välikohtauksessa olisi voinut sattua mitä tahansa. Samoin hienoa on se, miten meidän puolueemme ihmiset pysyivät tilanteessa suhteellisen rauhallisina, ja mielestäni se kertoo porukastamme paljon.

Suomea on aina pidetty maana, ja Oulua kaupunkina, jossa ei mitään kovin radikaalia tapahdu, mutta kaikenlaisiin tilanteisiin on nykyään hyvä varautua. Eilisestä huolimatta tulevalla viikollakin tehdään kovasti vaalityötä 17.4. vaalipäivän eteen ja rohkeasti ihmisiä tavataan myös tuolla vaalikopillamme. Provosoijat täytyy jättää omaan arvoonsa ja keskittyä itse tekemään parhaansa ja hoitamaan asiat hyvin meidän kaikkien takia.

Jasmin Mäntylä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat