sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Kalevan Pohjoisen ääni -blogini nro 3 / 11.11.2010

Nysse tullee - kallioparkki siis

Kallioparkin suhteen on vihdoin viimein tehty ratkaiseva päätös, 10 vuoden jälkeen. Kunnallispolitiikassa toimiessani olen todellakin joutunut huomaamaan, että kärsivällisyyttä näissä asioissa tarvitaan ja paljon.

Itse olin valtuustossa viime viikon maanantaina, eli 1.11., kun keskustelun ja äänestyksen aiheena oli se, tullaanko Oulussa järjestämään kansanäänestys kallioparkista. Itselleni, kuten myös valtuustoryhmällemme, oli selkeätä äänestää ei. Minä näen asian erittäin yksioikoisesti, eli kun ihmiset valitsevat äänestämällä valtuutetut aina seuraavaksi neljäksi vuodeksi, he antavat näille samoille valtuutetuille vallan tehdä päätöksiä kaupunkinsa asioista. Nyt eduskuntavaalien alla huomasi kyllä erittäin selvästi sen, miten populistisella tavoin joidenkin puolueiden valtuutetut puhuivat kansanäänestyksen puolesta ja äänestivät kyllä.

Vuoden 2008 kunnallisvaalien alla jokaisessa vaalikoneessa kysyttiin ehdokkaiden mielipidettä myös tähän parkkiasiaan, joten siellä ne vastaukset ovat olleet vapaasti luettavissa kaikille. Kansanäänestykseen turvaamisen tulee olla mahdollisuus, mutta kyllä valtuutettujen kuuluu voida tehdä päätöksiä kaupungin kehittämisen suhteen ihan ryhmänäkin. Eriäviä mielipiteitä on aina ja se on hyvä asia - silloinhan sitä keskustelua saadaan aikaan.

Itse ehdin jo ajatella, että tämä kallioparkki -aihe seuraa mukana vielä useiden vaalien ajan, joten tämä päätös on todella tervetullut. Eniten tässä jahkaamisessa ja vetkuttelussa on häirinnyt se, että kaikki muutkin suunnitelmat Oulun kehittämisen suhteen ovat polkeneet paikoillaan tämän yhden parkkiasian vuoksi. On koko ajan ollut tiedossa, että keskustaan tarvitaan lisää parkkitilaa, mutta sitä on pitänyt itsekin pohtia, millä tavoin se olisi parasta järjestää. Olen jo aikoja sitten todennut, että mikäli haluamme kaupunkimme keskustasta elinvoimaisen ja houkuttelevan, autoja olisi hyvä saada ns. piiloon parkkiin ja kaduilta pois. Tällä tavoin tilaa jää paljon enemmän muuhun ja alueesta tulee roimasti viihtyisämpi.

Kantani vahvistui jälleen enemmän kallioparkin puolesta, kun saimme tietoon, kuinka pieni ero hajautetun ja keskitetyn parkkimallin kustannuksilla olisi. Tyytyväinen olen valtuuston maanantaiseen päätökseen ja odotan innolla, että pääsemme keskittymään uusiin(kin) ideoihin keskustan kehittämisen suhteen.

Jasmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistujat